Παπαφλέσσεια - Βούλα Ζυγούρη

 

Σήμερα το μεσημέρι οι διοργανωτές και υποστηρικτές του μίτινγκ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” όπου αναφέρθηκαν στα “Παπαφλέσσεια” και κάλεσαν τον κόσμο να δώσει το παρών στο Δημοτικό Στάδιο.

Την συνέντευξη συντόνισε ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο, θα περιγράψει αύριο Σάββατο το μίτινγκ για την Ελληνική τηλεόραση.

«Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Πρέπει να τονιστεί ότι τα “Παπαφλέσσεια” είναι το ένα από τα μόλις τρία διεθνή μίτινγκ στίβου που γίνονται πλέον στη χώρα μας, μαζί με αυτά της Φιλοθέης και των Χανίων», τόνισε ο κ. Τσώνης και προχώρησε στην παρουσίαση του πάνελ.

Αλευράς, Σκλήκα
και Καραμαρίνοφ…

Το λόγο πήρε πρώτος ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς: «Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός που από το 1995 είναι διεθνής. Υπήρχε όμως από το 1954. Συμμετέχουν κορυφαίο Έλληνες και ξένοι αθλητές. Την ώρα που λόγ κρίσης δεν γίνονται άλλα μεγάλα μίτινγκ όπως τα Βενιζέλεια και τα Βαρδινογιάννεια εμείς τολμήσαμε, έστω και με χαμηλό μπάτζετ. Η περιφέρεια πιστεύει ότι τα Παπαφλέσσεια συμβάλλουν στην προβολή του αθλητισμού και της Μεσσηνίας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο Δημοτικό Στάδιο. Ο χαμηλός προυπολογισμός καλύπτεται από το μεράκι των ανθρώπων που ασχολούνται”.

Η εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα σημείωσε: “Ο Μεσσηνιακός είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος και ο δήμος στηρίζει τις προσπάθειες του όσο μπορεί. Καλούμε τους Καλαματιανούς να στηρίξουν την διοργάνωση”.

Το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητισμού και πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Στίβου κ. Καραμαρίνοφ τόνισε: «Χαίρομαι που τα Παπαφλέσσεια επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ελπίζουμε σε μια καλή διοργάνωση. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός ο αγώνας της Καλαμάτας. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους αθλητές”.

Καλά νέα για Μεσσηνιακό

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας WIND που είναι ο μέγας χορηγός της διοργάνωσης, Αντώνης Αντωνόπουλος τόνισε: «Η εταιρία μας έχει συνεργασία με τον Μεσσηνιακό και κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε το στίβο. Επιθυμία της εταιρίας είναι να αναλάβει εξ ολοκλήρου το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού. Υπάρχει ευαισθησία στην εταιρία για τον κλασικό αθλητισμό”, τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Η Κοζομπόλη και οι δύο
ειδήσεις του Φουντουλάκη

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη σημείωσε: “Ο Σύλλογος μας είναι πιστός στο ραντεβού του και έρχεται πάλι στην φιλόξενη Καλαμάτα.  Η περιοχή έχει ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και άριστη γεωγραφική θέση για αθλητισμό. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές», τόνισε η Ελληνίδα ολυμπιονίκης και αναφέρθηκε τόσο στην ημερίδα αθλητικού τουρισμού όσο και στην ιστιοπλοϊκή ημερίδα.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Φουντουλάκης: «Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή και τον Μεσσηνιακό καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε στα Παπαφλέσσεια αθλητές με αναπηρία. Την επόμενη Πέμπτη ξεκινά το δικό μας πανελλήνιο πρωτάθλημα για αυτό δεν ήρθαν εδώ όλοι οι καλοί αθλητές”, τόνισε ο κ. Φουντουλάκης που έβγαλε και… ειδήσεις: “Σχεδιάζουμε να κάνουμε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καλαμάτα. Επιπλέον το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού τυφλών μάλλον θα γίνει εδώ του χρόνου. Θα έχει 350 αθλητές που θα μείνουν στην Καλαμάτα 10 μέρες”.

Κλείνοντας αναφέρθηκε σε δύο Μεσσήνιους αθλητές: «Ο Καλαματιανός Γιώργος Μουζάκης ήταν ο πρώτος παραολυμπιονίκης το 1976. Τώρα η Μεσσηνία έχει ενεργό αθλητή τον Γιώργο Λαζαρίδη που τιμά την πόλη με τις προσπάθειες του. Με την δημιουργεία συλλόγου στην Καλαμάτα θα ενεργοποιήσουμε όλους τους αθλητές στην περιοχή”.

Για το καλύτερο ο Τσάτουμας

Ο Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας τόνισε: “Είμαι σε καλή κατάσταση καθώς έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου. Συνηθίζω να ξεκινάω τη σεζόν από την Καλαμάτα γιατί μου δίνει κουράγιο για την συνέχεια .Δεν μπορώ να μιλήσει για επίδοση καθώς είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Ομως θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, έχοντας να αντιμετωπίσω μεγάλους αθλητές. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο”.

Γεωργαρά και Λαζαρίδης…

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του “Elite” Γεωργία Γεωργαρά σημείωσε: “Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές, εμείς κινούμαστε οργανωτικά και είμαστε αρωγός στις δράσεις του τριημέρου. Αναφέρομαι στην ημερίδα αθλητικού τουρισμού, την ημερίδα ιστιοπλοΐας και την έκθεση ολυμπιακών κειμηλίων την οποία μέχρι τώρα έχουν δει 2.050 άτομα”.

Ο Μεσσήνιος αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όους όσους συμμετέχουν. Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Η Καλαμάτα μπορεί να γίνει κέντρο αθλητισμού”.

Νταβουτιάν και Καλυβιώτης
από το Μεσσηνιακό…

Ο τεχνικός διευθυντής του μίτινγκ Γιάννης Καλυβιώτης στάθηκε στην εξέλιξη της διοργάνωσης.

“Θα συμμετέχουν στους αγώνες ορισμένοι από τους καλύτερους Έλληνες και ξένους αθλητές. Αναμένεται υψηλό το αγωνιστικό επίπεδο. Οργανωτικά είμαστε έτοιμοι εδώ και αρκετές μέρες.

Τα Παπαφλέσσεια όχι μόνο επιβιώνουν αλλά και εξελίσσονται. Το τρίωρο του αγώνα έγινε τριήμερο εκδηλώσεων. Συνεργάτες μας είναι ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών, η Παραολυμπιακή Επιτροπή και το Elite. Χωρίς την συμβολή των χορηγών δεν θα μπορούσε να γίνει η διοργάνωση. Να σημειωθεί πως θα συμμετέχουν στους αγώνες εμβόλιμα και τα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου μας».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού Γιώργος Νταβουτιάν σημείωσε: «Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ξέραμε αν θα γίνουν τα “Παπαφλέσεια”. Το ότι είμαστε εδώ οφείλεται σε όλους όσους είναι εδώ και βοήθησαν. Τα “Παπαφλέσσεια” της εποχής μου δεν έχουν σχέση με τα σημερινά. Τώρα μιλάμε για διεθνή αγώνα με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Να έρθουν οι συμπολίτες μας και να συμμετέχουν στο πανηγύρι του κλασικού αθλητισμού. Αναπολώ την εποχή που εθνικές ομάδες έκαναν εδώ προετοιμασία. Πρέπει να συνεχίσουμε να προβάλλουμε την Καλαμάτα”.

https://web.archive.org/web/20141202025329/https://eleftheriaonline.gr/notosport/various/item/795-papaflesseia-stivos-kalamata