Πιλίδης

Τι και αν έχουμε οικονομική κρίση τι και αν αντιμετωπίζουμε ένα σωρό προβλήματα οι Έλληνες Αθλητές συνεχίζουν να προσπαθούν να κρατούν την σημαία της Ελλάδας ψηλά..

Η Ελληνική πάλη ένα από τα αθλήματα που έχουν πληγεί περισσότερο από όλα αυτό τον καιρό βρέθηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελευθέρας παίδων χάρη στον Γιώργο Πιλίδη.

Ο νεαρός, αθλητής του Μ. Αλέξανδρου Ασπροπύργου, κατέκτησε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 46 κιλών στη διοργάνωση που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην Σουμπότιτσα της Σερβίας.

Ο Πιλίδης ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει ένα μετάλλιο για χάρη της Ελλάδας  από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Μάλιστα, εάν είχε και λίγο την εύνοια της τύχης, θα μπορούσε να κατακτήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας, έχασε όμως την ευκαιρία όταν μετά από σπουδαία «μάχη» στα ημιτελικά, ηττήθηκε 8-5 από τον Γεωργιανό Γκιόργκι Καχίντζε.

Στη φάση των «16», ο Πιλίδης νίκησε με τεχνική πτώση (12-4) τον Αζέρο Ρόγιαλ Αγκαμαλίγιεφ, ενώ στα προημιτελικά έκανε «περίπατο» με 10-1 απέναντι στον Βούλγαρο Ιλιγια Χριστόφ. Στα ημιτελικά ήρθε η ήττα από τον Καχίντζε, για να βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών αμέσως μετά την άνετη νίκη (με τεχνική πτώση 10-0) επί του Πολωνού Κόρντιαν Σκρζνσκι.

http://www.sports8.gr/article.41759-Elampse-o–Pilidis-.html