Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, κερδίζουμε την Ζωή

To «Αγωνιζόμαστε για την ΕΛΠΙΔΑ, Κερδίζουμε τη Ζωή» είναι ένα πρόγραμμα αρωγής των καρκινοπαθών παιδιών που εκπόνησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, για να συμβάλει ώστε εκείνα να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους. Ο στόχος του προγράμματος είναι μέσω της διοργάνωσης αθλητικών δρώμενων και τουρνουά, οι Ολυμπιονίκες να παρακινήσουν το φίλαθλο κοινό να γίνει Δότης Μυελού των Οστών, εναποθέτοντας δείγμα από το σάλιο του, μέσω μίας πολύ απλής και ανώδυνης διαδικασίας, βάσει των υποδείξεων των επιστημονικής ομάδων του Οράματος ΕΛΠΙΔΑΣ, που συνεργάζονται με τον ΣΕΟ στο κάθε δρώμενο. Η αύξηση του αριθμού των δειγμάτων της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που έχει οργανώσει το Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, συμβάλει στην αύξηση των πιθανοτήτων, ώστε να σωθεί κάποιος καρκνoπαθής συνάνθρωπός μας.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ήταν ο πρώτος Αθλητικός Σύλλογος που δήλωσε στην Πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ και πρέσβη Καλής Θέλησης της Unesco κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τη διάθεσή του να συνδράμει ουσιαστικά σε όλη αυτή την προσπάθεια, με αποτέλεσμα οι Έλληνες Ολυμπιονίκες να χαρακτηριστούν Πρεσβευτές της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Η πρώτη δράση του προγράμματος ξεκίνησε με αφορμή Τουρνουά Μπάσκετ που έγινε στο Περιστέρι, όπου ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Κατόπιν ακολούθησαν Τουρνουά Beach Volley στον Άλιμο, Αθλητικές και Κοινωνικές δράσεις με τον Δήμο Σαλαμίνας, Τουρνουά Κλειστής Κωπηλασίας, ενώ πρόσφατα διοργανώθηκε Αγώνας Δρόμου με τα νοσηλευόμενα παιδιά της Ελπίδας, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων.