ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΓΩΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ”

Ένας πολύ όμορφος φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιήθηκε χθες, παραμονή της Ημέρας της Μητέρας, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Μάκης Λιούγκας” της Γλυφάδας, που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και ο Δήμος Γλυφάδας. Σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνικού αθλητισμού παρευρέθησαν ως παίκτες και ως κοινό, για να διασκεδάσουν και κυρίως για στηρίξουν έμπρακτα τα αυτιστικά άτομα και τις δράσεις της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, στα πλαίσια του νέου προγράμματος “Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό”.

Για την ιστορία τον αγώνα κέρδισε η ομάδα τον Ολυμπιονικών επικράτησε της αντίστοιχης του ΣΠΑΚΕ, όμως όλοι αισθάνθηκαν νικητές ακριβώς λόγω του σκοπού που εξυπηρετούσε ο αγώνας. Με την ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αγωνίστηκαν οι Ολυμπιονίκες του Μπάσκετ Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστα Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης, Τατιάνα Καββαδία και Σοφία Κλιγκοπούλου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Καταδύσεων Νίκος Σιρανιδης, η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Κική Λιόση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών Χάρης Γιαννόπουλος, οι Ολυμπιονίκες της Πάλης Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας, και οι Ολυμπιονίκες των Καταδύσεων Γιάννης Γαβριηλίδης και Σωτήρης Τράκας.

Τις προσπάθειές τους στήριξαν ηθικά η Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γεννική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου και Βούλα Ζυγούρη αντίστοιχα, ο άργυρος και χάλκινος Ολυμπιονικης της κωπηλασιας Βαςιλης Πολυμερος ,οι Αργυρές Ολυμπιονίκες της Υδατοσφαίρισης Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη, η Ολυμπιονίκης του Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου, η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής Βαρβάρα Μαγνισαλή και η Ολυμπιονίκης της Κολύμβησης Βάσια Αγγελοπούλου. Προπονητής της Ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ανέλαβε ο επίσης Ολυμπιονίκης Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος συναντήθηκε ως “αντίπαλος” με τον προπονητή του στον Ιωνικό Νικαίας και προπονητή της ομάδας του ΣΠΑΚΕ κ. Βύρων Κρίθαρη.

Με την παρουσία τους ακόμη τίμησαν την εκδήλωση ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής, η αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και η Αν. Δ/ντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κα Ντόρα Πάλλη. Στην έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τους επικεφαλείς των διοργανωτών (Β.Κοζομπολη -ΣΕΟ, Ν.Μπαμαπανικολός-ΣΠΑΚΕ και Γ. Παπανικολάου-Δήμος Γλυφάδας) για την προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό. Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χορήγησαν και υποστήριξαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, η Roche Diagnostivcs, η Εθελοντική Οργάνωση Lets Do it Greece και η Εθελοντική Οργάνωση Ασπορπύργου ΘΡΙΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δήλωσε: “Στα πλαίσια της προαγωγής της Υγείας που αποτελεί έναν από τους πυλώνες δράσεις του Συλλόγου μας, εκπονήσαμε το πρόγραμμα “Αγώνας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό”, όπου μέσα από διάφορες δράσεις να συμβάλουμε στο να ενημερωθεί καταρχάς η κοινωνία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας και οι οικογένειές τους.

Η πρώτη μας δράση ήταν ο αποψινός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ, καθώς και το Εργασιακό Τουρνουά 3Χ3 Γυναικών του ΕΚΑ που προηγήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΠΑΚΕ, το ΕΚΑ Basket και το Δήμο Γλυφάδας γα την συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν ή/και παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ενώ θα συνεχίσουμε και με άλλες μορφές δράσεων, που θα συμβάλλουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση”

Αγώνας μπάσκετ για την στήριξη αυτιστικών ατόμων - Βούλα Ζυγούρη 1

Αγώνας μπάσκετ για την στήριξη αυτιστικών ατόμων - Βούλα Ζυγούρη 2

Αγώνας μπάσκετ για την στήριξη αυτιστικών ατόμων - Βούλα Ζυγούρη 3 Αγώνας μπάσκετ για την στήριξη αυτιστικών ατόμων - Βούλα Ζυγούρη 4

Αγώνας μπάσκετ για την στήριξη αυτιστικών ατόμων