Αλλαγές στον κανονισμό αγωνιστικής εμφάνισης των αθλητών

Η νέα μορφή της αγωνιστικής εμφάνισης των αθλητών πάλης

Corsier-sur-Vevey (Έδρα της UWW) – Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του αθλήματος της πάλης, η UWW ανακοίνωσε στις 25 Φεβρουαρίου τις αλλαγές στον κανονισμό για την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητών.

Η κύρια βελτίωση έγκειται στο γεγονός ότι επιτρέπεται στις εθνικές ομοσπονδίες να τιμήσουν τα εθνικά τους χρώματα μέσω των ανοιχτόχρωμων και σκουρόχρωμων εκδόσεων της ενδυμασίας. Η νέα ενδυμασία αντικαθιστά την έως τώρα κόκκινη και μπλε ενδυμασία, η οποία έκανε τη διάκριση μεταξύ των ανταγωνιζόμενων εθνικών ομάδων δύσκολη για κάποιους φιλάθλους.

Κόκκινες και μπλε σημάνσεις θα εξακολουθήσουν να είναι ενσωματωμένες στο ανοιχτόχρωμο και σκουρόχρωμο τμήμα της ενδυμασίας.

Η αλλαγές στην ενδυμασία των αθλητών έρχεται μετά την πρόσφατη έγκριση από την ΔΟΕ της Agenda 2020 και τις συστάσεις που γίνονται στον απόηχο της εκστρατείας του 2013 για την διάσωση της Ολυμπιακής Πάλης.

"Ελπίζουμε ότι οι προσαρμογές αυτές θα συμβάλουν στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερου ενδιαφέροντος για το άθλημα της πάλης", δήλωσε ο πρόεδρος της United World Wrestling Νέναντ Λάλοβιτς. "Συνεχίζουμε να κάνουμε καινοτόμες παρεμβάσεις στο άθλημά μας και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της ΔΟΕ και τους στόχους της Agenda 2020. Η υποστήριξή τους ήταν ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία αυτή."

Οι νέες ενιαίες κατευθυντήριες γραμμές θα είναι σε ισχύ από το Προολυμπιακό τουρνουά  γεγονότα στην Ulaanbaatar, της Μογγολίας (22-24 Απριλίου) και της Κωνσταντινούπολης (6-8 Μαΐου).

http://www.palema.gr/eidiseis/pali/item/6303-allages-ston-kanonismo-agonistikis-emfanisis-ton-athliton.html