“Απλά Φεύγω”. Μια παράσταση κατά της βίας με την δυναμική να προσφέρει εικόνες που αξίζουν όσο “χίλιες λέξεις” παρουσιάστηκε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στην σκηνή του θεάτρου “Αρχαίλαον” στους Θρακομακεδόνες με χορηγό επικοινωνίας το RP.news.

Το έργο αποδίδει με ευρηματικό τρόπο, ακρίβεια και περιεκτικότητα την καθημερινότητα των θυμάτων βίας στην οικογένεια. Δημιουργήθηκε από την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Ματίνα Αγγελοπούλου και αποτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό εργαλείο στην μάχη εναντίον της ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

Το “Απλά Φεύγω” βασίζεται σε ιδέα της Βούλας Ζυγούρη για την δραματοποίηση του “φαύλου κύκλου της βίας”. Είναι μέρος του προγράμματος για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών με τον γενικό τίτλο ¨Δύναμη Γυναίκας”, που εκπονεί από εφέτος η Ολυμπιονίκης σε συνεργασία με άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού της επιστήμης και του πολιτισμού.

Την παράσταση ακολούθησε διαδραστική προσέγγιση στο θέμα με συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ανάμεσα στους συντελεστές και το κοινό με στόχο την εδραίωση της εξωστρέφειας στην κοινωνία μας.

“Είμαι πολύ χαρούμενη με την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην ιδέα να μην έρχεται στο θέατρο ως απλός θεατής μιας παράστασης και στο τέλος της να αποχωρεί αλλά να παραμένει συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις.

Ευχαριστώ την Ματίνα Αγγελοπούλου που από την ιδέα αυτή δημιούργησε μια καταπληκτική παράσταση, την ομάδα του θεάτρου Αρχαίλαον που οδήγησε να συναισθανθούμε και να κατανοήσουμε ότι η “αθέατη βία” δεν είναι οικογενειακή υπόθεση αλλά και τον κ Σιδηρόπουλο που ήταν ο συνδετικός κρίκος αυτής της συνεργασίας”, δήλωσε η Βούλα Ζυγούρη μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την παράσταση που προλόγισε η κα Μάρω Δαμάσκου μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους:

Η Χάλκινη Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου, η Ολυμπιονίκης της πάλης Μαρία Λουίζα Βρυώνη, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Άννα Στρούμπου, η συγγραφέας και μουσικός Δώρα Λοΐζου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άρσης Βαρών σε Πάγκο και Αγωνιστικού Χορού για Άτομα με Αναπηρία Ειρήνη Κουρούβανη, το μέλος ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου Αγγελική Βύζικα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης Κωνσταντίνος Ψαρράκης, το μέλος ΔΣ της ίδιας Ομοσπονδίας Στέλιος Σοφιανός και πλήθος κόσμου.

Χορηγός επικοινωνίας του έργου είναι το RP.news.

https://rp.news/article/245628/anarpasti-i-parastasi-apla-feygo-poy-vasizetai-se-idea-tis-voylas-zygoyri?fbclid=IwAR3EZkPX1l16_zjAA435hacjXUEVZqFaacwhdd4qoumB3UYGnibq6roqKfs