Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλείονται οι ερασιτέχνες αθλητές από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Η μνημονιακή λαίλαπα στον αθλητισμό δεν έχει τέλος

 

24/7/2013

Το Υπουργείο Υγείας με πρόσφατη εγκύκλιό του (22238/28-06-2013), προς όλες τις υπηρεσίες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, απαγορεύει τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων υγείας των αθλητών από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα αθλητικά σωματεία και τους χρήστες των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Πρόκειται για μια ακόμα ανάλγητη μνημονιακή απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους και τα αθλητικά σωματεία, ενώ ταυτόχρονα θα επιδεινώσει το υπάρχον πρόβλημα με τις ψεύτικες βεβαιώσεις που παρέχονται

ανεξέλεγκτα από τρίτους και τους υποτυπώδεις ιατρικούς ελέγχους των αθλητών.

Επιπλέον, εκφράζουμε σοβαρά ερωτηματικά για τη πρόθεση των κυβερνητικών εντολοδόχων της τρόικας να επεκτείνουν το μέτρο και σε ότι αφορά την χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων προς τους μαθητές, ούτως ώστε να συμμετέχουν χωρίς κινδύνους και στο μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο, προσθέτοντας ένα ακόμα χαράτσι στον προϋπολογισμό κάθε οικογένειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η αθλητιατρική κάλυψη και η προστασία της υγείας των αθλητών, οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας και ένα δημόσιο εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο και η ασφάλιση των ερασιτεχνών αθλητών, πρέπει να αποτελούν βασικά στοιχεία μιας οργανωμένης και κοινωνικά προσανατολισμένης πολιτικής για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Αυτοί θα είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της αριστερής κυβέρνησης στον αθλητισμό αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόφαση του Υπ. Υγείας με την οποία εξαιρείται ο προληπτικός έλεγχος των αθλούμενων από τον ΕΟΠΥΥ και με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ζητά την ανάκλησή της.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

http://aristeraextrem.wordpress.com/2013/07/24/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82/