Στο πλαίσιο της κλήρωσης των Εθνικών Πρωταθλημάτων χειροσφαίρισης (χάντμπολ), επιδόθηκαν δέκα υποτροφίες στα αντικείμενα: προπονητική, φυσικοθεραπεία και sports management σε αντίστοιχο αριθμό κοριτσιών που σχετίζονται με το άθλημα. Τις υποτροφίες που εξασφάλισε το πρόγραμμα «Make Place For One More Woman» από το ΙΕΚ Άλφα, επέδωσε η Ολυμπιονίκης της πάλης, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και project manager του προγράμματος κα Βούλα Ζυγούρη.

Η Ολυμπιονίκης της Πάλης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, έχει εμπλακεί από την πρώτη στιγμή στο project του «Make Place For One More Woman», δίνοντας και προσωπικούς αγώνες για την ισότητα των γυναικών στον Αθλητισμό και τη ζωή!

Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις δομές και εκφάνσεις του αθλητικού οικοδομήματος (αθλητική συμμετοχή – προπονητική καθοδήγηση – διοικητική στελέχωση).

Αφού συνεχάρη την Εθνική Ομάδα Beach Handball Γυναικών για την Παγκόσμια Πρωτιά στο Καζάν και ευχαρίστησε την διεύθυνση του εκπαιδευτικού ιδρύματος για την στοχευμένη στήριξη στον αθλητισμό έδωσε τις υποτροφίες στα κορίτσια και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, επισημαίνοντας ότι:

«Δεδομένου του ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν θα πρέπει να εξοπλιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να κερδίσουμε όλα όσα επιθυμούμε. Η μετάβαση από την απλή συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα σε τομείς όπως η καθοδήγηση και η διοίκηση απαιτεί αφενός εκπαίδευση και αφετέρου διαρκή επιμόρφωση, ειδικά μέσα στο σύγχρονο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η ισχυρή βούληση οι λοιπές κοινωνικές δεξιότητες που ο αθλητισμός σας έχει ήδη καλλιεργήσει θα βοηθήσουν σημαντικά στην πρακτική αξιοποίηση της γνώσης αυτής».

https://rp.news/article/201955/voyla-zygoyri-gia-tin-isotita-ton-gynaikon-ston-athlitismo-sto-make-place-for-one-more-woman