Η Επιτροπή για την προώθηση της κρητικής διατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού τίμησε την Ολυμπιονίκη της πάλης,Βούλα Ζυγούρη, για την προσφορά της στη καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών διαμέσου του προγράμματος «Δύναμη Γυναίκας», που εκπονεί σε συνεργασία με άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού της επιστήμης και του πολιτισμού.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ημερίδας, που οργανώθηκε στο Ζάππειο, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με θέμα: «Διατροφή- Άσκηση-Διέξοδος».

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης η Βούλα Ζυγούρη δήλωσε:«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την «Επιτροπή για την Προώθηση τη Κρητικής διατροφής και του εναλλακτικού τουρισμού» και ιδιαιτέρα την πρόεδρό της κ. Δασκαλάκη γι’ αυτή την τιμητική διάκριση. Το βραβείο αυτό, προερχόμενο από τον εγνωσμένου κύρους φορέα, εκτός από μεγάλη αναγνώριση, αποτελεί για εμένα τιμή και ηθική επιβράβευση, αλλά και δέσμευση να συνεχίσω να κάνω ότι μπορώ, για να καταπολεμηθεί η βία και οι προεκτάσεις της στην κοινωνία μας. Ειδικά, η βία εναντίον των γυναικών – η «αθέατη» αυτή μορφή βίας – δεν είναι μια οικογενειακή υπόθεση! Είναι μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, γιατί τροφοδοτεί τις άλλες μορφές βίας και ο περιορισμός της αφορά όλους μας.

Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό, σε όλους του συντελεστές του προγράμματος, που συμμετέχουν με αφοσίωση στην υλοποίηση των σκοπών και στόχων του γιατί χωρίς αυτούς ελάχιστα πράγματα θα είχαν γίνει πράξη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι: Ολυμπιονίκες Νίκη Μπακογιάννη, Νέρυ Νιαγκουάρα και Ελένη Γεωργίου, ο πρόεδρος Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδας Σπύρος Κανελλάκης και πλήθος κόσμου.