Γιάννης Αθανασιάδης: ” … δεν πρόκειται για φάρσα, δυστυχώς! …

 

 

Athanasiadis-Giannis-Pagkosmio

Ο κ. Γιάννης Αθανασιάδης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών πάλης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΟΦΠ, δήλωσε τα παρακάτω:

Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορήθηκα τις τελευταίες αποφάσεις της Διοίκησης της ΕΟΦΠ να ματαιώσει τα Τοπικά Πρωταθλήματα Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών, μόλις 10 μέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή τους.

Πρόκειται για μια ακόμα καταστροφική για το άθλημά μας κίνηση. Είναι φανερό πως έχει σαν μοναδικό στόχο της να εμποδίσει τα σωματεία να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών – για την κατάκτηση του δικαιώματος ψήφου – σε επίσημους αγώνες. Για μια ακόμα φορά, η διοίκηση της πάλης, θυσιάζει τους ανθρώπους του αθλήματος στο βωμό της "μικροπολιτικής" της!

Τόσο εγώ, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλήματος, αδυνατούμε να δώσουμε άλλη εξήγηση. Επικρατεί βεβαίως αγανάκτηση και οργή. Δεν σας κρύβω πως θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις! Δεν θα καθίσουμε άπραγοι να βλέπουμε την αδιαφορία στην οποία είχαμε συνηθίσει ως τώρα, να μεταβάλλεται σε καθαρή κοροϊδία!

Διερωτώμαι πως, από ένα 17μελές, συμβούλιο στο οποίο μετέχουν αρκετοί αθλητές, Πρωταθλητές & Ολυμπιονίκες του αγωνίσματος μόνο ένας, ο Ολυμπιονίκης μας Κώστας Θάνος βρέθηκε για να διαφοροποιηθεί. Δυστυχώς ήταν ο μοναδικός που διαφώνησε. Κανόνα θα έπρεπε να το κάνουν αρκετοί ακόμα! Εγώ και πολλοί άλλοι, αυτό θα περιμέναμε από μέρους τους! Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά αυτό το άθλημα και το υπηρετούν με αφοσίωση, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τους φιμώσουν!

Πως μπορεί να μην κατάλαβαν ότι πίσω από τους ισχυρισμούς του εισηγητή της πρότασης αυτής και Προέδρου της ΕΟΦΠ κ. Τσαμεσίδη, για δήθεν εξυγίανση του αθλήματος και αναβάθμιση του Πρωταθλήματος, κρύβεται η χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και αρκετοί τραυματισμοί για τους έτσι και αλλιώς ολιγάριθμους πια αθλητές μας!

Γιατί η σημαντικότερη παράμετρος αυτής της υπόθεσης είναι βεβαίως οι αθλητές μας, που για μια ακόμα φορά, καλούνται να "αιμορραγήσουν" διπλά! Σωματικά αλλά και οικονομικά! Σωματικά, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου που υπάρχει όταν, με ανευθυνότητα, προτρέπεις κάποιον που είναι αρχάριος να αγωνιστεί με κάποιον έμπειρο και "φορμαρισμένο" αθλητή. Όταν τον στέλνεις απροειδοποίητα και χωρίς άλλο αγώνα πρόκρισης, κατευθείαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, εκμεταλλευόμενος την αγάπη του για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται.

Και οικονομικά όταν – για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος – απαιτείς από αθλητές, να πληρώσουν οι ίδιοι ακόμα και τα έξοδα της διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος! Όταν ακόμα και ο τόπος που διαλέγεις για να τα κάνεις όλα αυτά, είναι η τόσο απομακρυσμένη Κομοτηνή. Μια πόλη, πολύ όμορφη κατά τα άλλα, χωρίς να έχει όμως σχεδόν καθόλου, παλαιστικά σωματεία ώστε να είσαι σίγουρος πως κανείς δεν θα αποφύγει τα υπέρογκα έξοδα! Το μήνυμα είναι σαφές: Όσο λιγότεροι καταφέρουν να συμμετέχουν … τόσο το καλύτερο!

Όλα αυτά είναι η πραγματικότητα! Δεν πρόκειται για φάρσα, δυστυχώς! Συμβαίνουν σήμερα και συμβαίνουν στην πάλη όσο απίστευτα ακούγονται αρχικά!

Κύριοι σύμβουλοι, πόσο πρέπει να έχετε απομακρυνθεί από την πρακτική αλλά και από το πνεύμα του αθλήματος το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετείτε όταν συμφωνείτε με τέτοιες εισηγήσεις;

Μην ξεχνάτε πως όλοι ξέρουμε ότι η Πολιτεία έχει προβλέψει να επιχορηγήσει την Ομοσπονδία μας για να κάνει – έστω – τους αγώνες. Πως δεν έχει παραλείψει να εκτελέσει τους ανάλογους κωδικούς του Προϋπολογισμού. Μόνο την διαδρομή και την κατάληξη των χρημάτων δεν γνωρίζουμε!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα θέσω υπ΄ όψη καθενός, το γεγονός της εκδίωξής μου, από τα γραφεία της ΕΟΦΠ όταν θέλησα να παραστώ στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της, η οποία – όπως σωστά είχα πληροφορηθεί – είχε το παραπάνω θέμα στην ημερήσια διάταξή της. Ο μονός λόγος, για τον οποίο ζήτησα την άδεια να είμαι παρών, ήταν για να μεταφέρω την δυσαρέσκεια και την δυσφορία όλων μας απέναντι σε μια τέτοια απόφαση, που με μαθηματική ακρίβεια θα αποδυναμώσει, την ήδη αδύναμη πάλη, ακόμα περισσότερο!

Η συμπεριφορά απέναντί μου ήταν, το λιγότερο εχθρική και δεν έγινε δυνατόν να πραγματοποιηθεί κανενός είδους συνεννόηση, μια και όχι μόνο δεν μου επέτρεψαν να τοποθετηθώ, αλλά ούτε καν να παρευρίσκομαι στο χώρο. Τη στιγμή μάλιστα που στη συνεδρίαση λάμβαναν ενεργό μέρος και άλλα άτομα τα οποία δεν ανήκουν "επισήμως" στο ΔΣ, επηρεάζουν όμως, δυστυχώς, τις αποφάσεις τις Ομοσπονδίας μας όσο κανένας άλλος!

Με λύπη μου επίσης πληροφορήθηκα μόλις, και αυτό από ανάρτηση στη δική σας ιστοσελίδα, ότι στις παράλογες αποφάσεις αυτής της διοίκησης, πρέπει να προσθέσουμε εκείνη τις αύξησης του μηνιαίου μισθού ενός επιστημονικού συνεργάτη, ασχολουμένου με τα οικονομικά, του κ. Κοκκάρη, κατά 400 ευρώ! Τώρα οι υπηρεσίες του θα μας κοστίζουν 2000 ευρώ κάθε μήνα! Αυτό με αφήνει άφωνο! Η πράξη μιλάει μόνη της. Δεν μπορεί να τη σχολιάσει κανείς λογικός άνθρωπος!