Πριγκίπισσα Φλόγα - Βούλα Ζυγούρη 1

 

 

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 3/6/2013 το λογοτεχνικό έργο «Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΛΟΓΑ» της Ιωάννας Μάστορα, Δρος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλους Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Πολιτιστικής εκπροσώπου Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ Χαϊδαρίου με την αρωγή του Δήμου Χαϊδαρίου.  Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας καθώς και του Διεθνούς Φιλοσοφικού FORUM.

 

 

Πριγκίπισσα Φλόγα - Βούλα Ζυγούρη 2

 

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του

Δήμου κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου καλωσόρισε τους παρισταμένους παρουσία του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Δημήτρη Μαραβέλια, συνεχάρη τη συγγραφέα και ανέγνωσε το χαιρετισμό του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Γιάννη Ιωαννίδη. Την παρουσίαση συντόνισε ο ηθοποιός και Καθηγητής Δραματικής Τέχνης κ. Πάρις Κατσίβελος.

 

 

Πριγκίπισσα Φλόγα - Βούλα Ζυγούρη 3

 

 

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε  ο κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης, Μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Αναπληρωτής Ταμίας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου. Την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, Εκπαιδευτικός κ. Ιλεάνα Κλοκώνη

 

 

Πριγκίπισσα Φλόγα - Βούλα Ζυγούρη 4

 

 

Τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Δημοσθένη Ταμπάκου ανέγνωσε η Αντιπρόεδρος ΣΕΟ, αργυρή Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης κα Βούλα Κοζομπόλη ενώ η κ. Αγγελική Εξάρχου Olympian (κολύμβηση) χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Παλιού και του Γεν. Γραμματέα κ. Γιώργου Λιβέρη. Τον Όμιλο για την UNESCO TLEE εκπρόσωπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Βογαζιανός Ρόυ, Διδάκτωρ Εθνολογίας Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Φιλοσοφικού Forum Δρ. Igor Kontrashin (Ρωσία). Για το βιβλίο μίλησαν οι: κ. Νίνα Διακοβασίλη, Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας, Ζωγράφος, η κ. Κωνσταντίνα Παλαμιώτου, Δρ Φιλοσοφίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάστερ στην Παιδαγωγική Ψυχολογία, τ. Σχολική Συμβούλος Φιλολόγων και ο γνωστός Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κ. Πέτρος Κασιμάτης.

 

 

Πριγκίπισσα Φλόγα - Βούλα Ζυγούρη 5

 

 

Παρέστησαν ο Υπυφουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Διοικητής AHEPA Ελλάδας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, o Πρόεδρος του Ελληνογεωργιανού Ινστιτούτου Δρ. Avtantil Mikaberitze, η Χαϊδαριώτισσα Ολυμπιονίκης της πάλης και ειδική σύμβουλος της διοργάνωσης κ. Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης του τζούντο Καραγιαννοπούλου Μαρία και το Μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Τζούντο κ. Κωνσταντίνος Μλουκίε, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κ. Ανάστος Δημητρόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Μέλισσα» Αθανασία Πατσόγιαννη, ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος, Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών κα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του μαέστρου Πέτρου Πρόκου, της σοπράνο Δέσποινας Τσολάκη και του σαξοφωνίστα Κωνσταντίνου Νούσια. Απόσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι κκ Μέμη Αναστασοπούλου και Παναγιώτης Μερέκος (Θεατρική ομάδα Ανάδρασις) και ανακοίνωσαν επίσημα τη διασκευή του βιβλίου προς δραματοποίηση επιδίδοντας το κείμενο στη συγγραφέα. Η Αντιδήμαρχος κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου απένειμε τιμητική διάκριση στη συγγραφέα για το λογοτεχνικό της έργο.

 

 

http://www.pireasnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=365964%3A——-l–r—-&catid=86%3A2010-12-28-18-25-10&Itemid=166

Συνεντεύξεις