ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΑΛΗΣ

 

Πάλη Αρχαία Ελλάδα


Επί του εκδοθέντος την 25 Νοεμβρίου 2009 Δελτίο τύπου της Ε.Ο.Φ.Π. επαγόμαστε τα εξής:

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ και η Διοίκηση της, κατ' επέκταση, ανακάλυψαν ότι υφίστανται προβλήματα στην πάλη, τα οποία λύονται με δημοκρατικό τρόπο.

Δυστυχώς όμως ο παρελκυστικός χαρακτήρας της ανακοίνωσης είναι εμφανής. Τούτο αποδεικνύεται από πλήθος ερωτημάτων τα οποία παραμένουν αναπάντητα. Ενδεικτικά:

1) Γιατί η έγκληση που υπέβαλλε αυτοπροσώπως ο κ. Τσαμεσίδης δεν έχει, μέχρι και σήμερα, ανακληθεί.

2) Γιατί ενώ διένυσε 500 και πλέον χιλιόμετρα, από τη Θεσσαλονίκη ως το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, προκειμένου να υποβάλλει έγκληση δεν μπήκε στον κόπο να διανύσει μερικές εκατοντάδες μέτρα που χωρίζουν τα γραφεία της Ομοσπονδίας από το ως άνω Αστυνομικό Τμήμα ώστε προσωπικά ο ίδιος να διαπιστώσει:

Α) Εάν επρόκειτο για «κατάληψη» με την οποία διαταράσσονταν η λειτουργία της Ομοσπονδίας ή εάν επρόκειτο για μια καθόλα νόμιμη και πολιτισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Β) Ποιοι την διοργάνωσαν και ποιοι συμμετείχαν σ΄ αυτή

Γ) Ποια τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων;

3) Γιατί δεν παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να καταφθάσουν οι προσαγόμενοι και μετά να στραφεί κατά συγκεκριμένων προσώπων ώστε να μην κατηγορηθούν αδίκως, άσχετοι με την εκδήλωση διαμαρτυρίας, άνθρωποι;

4) Αντίθετα, γιατί μόλις πληροφορήθηκε την προσαγωγή έσπευσε να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη;

5) Γιατί δεν συγκάλεσε Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να εξετάσει το θέμα;

6) Γνωρίζει ότι περιφέρεται έγγραφο προς άγρα υπογραφών προπονητών με το οποίο δήθεν αντιτίθενται στις εκδηλώσεις αυτές; Συμφωνεί με αυτές τις ενέργειες;

Περαιτέρω, η νομική αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών θα γίνει από τις αρμόδιες Αρχές, επισημαίνοντας ότι ήδη υπήρξε μια πρώτη εκτίμηση τους, η οποία συνάγεται ευχερώς από τις ενέργειες των Δικαστικών Αρχών.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και συνεχίζονται κατόπιν απόφασης του συλλογικού οργάνου μας. Δεν αποτελούν ενέργεια μεμονωμένων προσώπων.

Δεν υπήρξε καμία απολύτως διατάραξη της λειτουργίας της Ομοσπονδίας ως Διοικητικού μηχανισμού.

Ο ισχυρισμός περί ωραρίου παραδίδεται στην κρίση καθενός. Η άποψη μας είναι ότι είναι αδιανόητο ένα άθλημα και οι οργανωτικοί του φορείς, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υποβοήθηση της προαγωγής του, να αντιμετωπίζονται με στενά Δημοσιοϋπαλληλικούς όρους λειτουργίας. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, οι αγώνες και οι προπονήσεις να διεξάγονται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 π.μ. έως την 15:00 π.μ. εκτός εορτών, αργιών, ημιαργιών, Σαββάτου και Κυριακής.

Ο ισχυρισμός περί υποχρέωσης διαφύλαξης της ακεραιότητας των παραστατικών, τιμολογίων και χρημάτων είναι βαθύτατα προσβλητικός διότι, κατά κοινή λογική, για να προστατεύσεις κάτι πρέπει να κινδυνεύει από κάποιον. Εν προκειμένω, είναι σαφές ότι ο συντάξας και εκδόσας το Δελτίο Τύπου, δηλαδή η Ομοσπονδία, υπονοεί τους «καταληψίες» και όσους παρευρίσκονταν στο χώρο, δηλαδή τα μέλη του Συλλόγου μας και όσους έτυχε να είναι εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που κατάφερε ο κ. Τσαμεσίδης ήταν να υποστούν τη βάσανο της σύλληψης και να φέρονται κατηγορούμενοι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, μια Ολυμπιονίκης και μια παράγοντας της ΕΣΠΑΝ. Μαζί τους βέβαια ταλαιπωρήθηκαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Προπονητές, Αθλητές και παράγοντες της Πάλης, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στο Α.Τ. Εξαρχείων.

Τέλος, παρακαλούμε την Ομοσπονδία να ορίσει με Δελτίο Τύπου, προκειμένου να υπάρξει διασφάλιση των λεγομένων της μέσω της δημοσιότητας, τόπο και χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε τα αιτήματα μας. Ελπίζουμε ο τόπος να είναι ευχερώς προσβάσιμος. Ασφαλώς αποδεχόμαστε τον όρο που θέτει ο διάλογος να γίνει εντός ωραρίου και η Ομοσπονδία να κλείνει στην ώρα της!!!!!!!!!!

Αναμένουμε δηλώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί.