ΔΣ ΕΟΦΠ και Κώστας Θάνος, 16-1

ΔΣ ΕΟΦΠ και Κώστας Θάνος, 16-1

 

Thanos-Kostas

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,
Σχετικά με τη ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων ανδρών θέλω να καταθέσω τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου προς συζήτηση στο Δ.Σ.
Πιστεύω ότι ο ρόλος της ΕΟΦΠ είναι να παράγει αθλητισμό και να αναπτύσσει το άθλημα της πάλης μέσα από τους αγώνες που διοργανώνει. Γι' αυτό επιχορηγούμαστε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με συγκεκριμένους κωδικούς, για συγκεκριμένες χρήσεις, βάσει του προϋπολογισμού μας και του αγωνιστικού μας προγράμματος.

Η οποιαδήποτε αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα και όχι δέκα μέρες πριν τους αγώνες και σίγουρα βάσει μελέτης και διαβούλευσης και ανταλλαγής προτάσεων όλων των συμβούλων του Δ.Σ. ΕΟΦΠ.

Η εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής και του Προέδρου ότι οικονομικοί λόγοι συντρέχουν για τη ματαίωση των αγώνων, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο, γιατί στον ένα χρόνο της θητείας μας έχουμε εισπράξει από τη ΓΓΑ και την Ολυμπιακή Επιτροπή 2.575.000 ευρώ.

Όσο αφορά τους ηθικούς λόγους ότι στα τοπικά πρωταθλήματα συμμετέχουν σύλλογοι χωρίς αθλητική δραστηριότητα και το μόνο σκοπό που έχουν είναι να ζυγίσουν δέκα αθλητές και να αποκτήσουν πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, σκοντάφτει στην ταυτόχρονη διοργάνωση του ίδιου έτους φιλικών αγώνων στον ΒΑΟ τον Δεκέμβρη, που θέτει σημαντικό θέμα αξιοπιστίας της ΕΟΦΠ και του Δ.Σ. προς τα μέλη μας.

Η πρότασή μου λοιπόν είναι η παρακάτω:

1ον) Για την παρούσα χρονιά, διατήρηση πιστά του αγωνιστικού προγράμματος, εάν αυτό είναι δυνατό βάσει των οικονομικών στοιχείων και οι όποιες αλλαγές και τομές να γίνουν μετά από μελέτη και διαβούλευση για το έτος 2010.

2ον) Αντί των τοπικών πρωταθλημάτων διοργάνωση στην ίδια ημερομηνία 14-15/11/2009 περιφερειακών πρωταθλημάτων Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι αθλητές θα κληθούν να συμμετέχουν με δικά τους έξοδα, αν η Ομοσπονδία δεν μπορεί να τα υποστηρίξει. Πρόκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι τέσσερις πρώτοι αθλητές από κάθε περιφέρεια και οι προκριμένοι βάσει του αγωνιστικού προγράμματος με κάλυψη των εξόδων από την ΕΟΦΠ, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

3ον) Αν τελικά ματαιωθούν τα τοπικά πρωταθλήματα και ισχύσει η πρόταση για ελεύθερη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, προτείνω την κάλυψη των εξόδων απ' την ΕΟΦΠ και την ματαίωση των φιλικών αγώνων στον ΒΑΟ ή την διοργάνωση στην ίδια ημερομηνία επίσημων φιλικών αγώνων στην Ένωση της Αθήνας με ελεύθερη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων σωματείων ως καλό δείγμα αξιοπιστίας.

Με εκτίμηση

Κώστας Θάνος – Μέλος Δ.Σ. της ΕΟΦΠ