ΕΚΔΗΛΩΣΗ “ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 2014 ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΑ

Εκδήλωση Αριστεία και Αλληλεγγύη 2014 - Βούλα Ζυγούρη

 

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), σε μια λαμπρή εκδήλωση τίμησε όσους υποστήριξαν το εκπαιδευτικό έργο της Ολυμπιακής Παιδείας για το 2014.

Στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρέστησαν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, προσωπικότητες του αθλητισμού, εκπρόσωποι της Πολιτείας και του πολιτικού κόσμου, αλλά και οι εθελοντές της ΕΘΝ.Ο.Α.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, αφού ανέλυσε και παρουσίασε το έργο της ΕΘΝ.Ο.Α., μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Είναι μεγάλη η τιμή για μένα που μπορώ σήμερα, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας να παρουσιάσω, το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής για τη νεολαία της πατρίδας μας. Θέσαμε από την αρχή υψηλούς στόχους, όπως σας είπα, δίνοντας έμφαση στα παιδιά και τους νέους της χώρας.

Το έργο και οι δραστηριότητές μας, τα τελευταία 5 χρόνια, στράφηκαν στους πιο πρόσφορους τρόπους προσέγγισης της νεολαίας, μεταφέροντας και ενισχύοντάς τους τις Αρχές και Αξίες του Ολυμπισμού.

Ναι, 5χρόνια Ολυμπιακής Παιδείας! Μια επιτυχημένη διαδρομή γεμάτη εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο διάδοσης του Αθλητισμού, του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και του Φίλαθλου Πνεύματος στα παιδιά όλης της χώρας.

Με γνώσεις, μεράκι, καθημερινό εθελοντισμό, πίστη στο όραμα του Ολυμπισμού και απίστευτη θέληση από χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Ελλάδας, καθώς και την ένθερμη συμμετοχή δεκάδων Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Ομοσπονδιακών Προπονητών, Στελεχών Ολυμπιακής Παιδείας, Στελεχών ανάπτυξης του Αθλητισμού, Καλλιτεχνών και Εικαστικών, καταφέραμε να  κάνουμε πραγματικότητα ένα δύσκολο έργο αυτό της Ολυμπιακής Παιδείας, το οποίο συνεχίζει δυναμικά την ανοδική πορεία του».

Στην τελετή βραβεύσεων «Αριστεία & Αλληλεγγύη 2014» τιμήθηκαν περίπου 60 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές που έλαβαν μέρος στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας το 2014, οι Χορηγοί, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ως ο Χρυσός Χορηγός της Ακαδημίας για το 2014, πάνω από δέκα καλλιτέχνες που στήριξαν εθελοντικά την μεγάλη διοργάνωση της Ακαδημίας για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες με τη συμμετοχή 45.000 μαθητών, υποστηρικτές, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και ανάπτυξης του αθλητισμού της Ελληνικής Ολυμπιακής – Αθλητικής Οικογένειας.

http://hoa.org.gr/?p=6554