Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 1

Το Ολυμπιακό Μουσείο-ΟΠΑΠ και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, υποστήριξαν μαζί, με τον δικό τους τρόπο, για άλλη μια φορά, μια δύσκολη μάχη, αυτή τη φορά κατά του καρκίνου, συμμετέχοντας σε έναν ειδικής σημασίας, ιστιοπλοϊκό αγώνα….

Έτσι, την Κυριακή 11 Μαΐου, με σύμμαχο τον καιρό και με ούριο άνεμο… πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του συμβολικού αυτού αγώνα από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Το ξεχωριστό ”Ολυμπιακό” μας σκάφος, με πλήρωμα τα μέλη του Ολυμπιακού Μουσείου, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και τους Ολυμπιονίκες μας Βούλα Πατουλίδου, Βούλα Ζυγούρη, Αλέξη Νικολαίδη, Όθωνα Μοσχίδη, Φωτεινή Βαβάτση, Ευαγγελία Ψάρρα, Καλλιόπη Ουζούνη και κυβερνήτες την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, τον Πρόεδρο του Ν.Ο.Θ. Άκη Τσαλίκη, και τη Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου-ΟΠΑΠ Κυριακή Ουδατζή, έπλευσε στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, δίνοντας με πρωτότυπο τρόπο το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, εάν διαγνωστεί έγκαιρα!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» διοργάνωσε στο πλαίσιο της εκστρατείας “SAIL FOR PINK”, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Thessaloniki 2014 και με τη συμμετοχή όλων των ναυταθλητικών ομίλων της πόλης, έναν συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα, της οποίας την εκκίνηση έδωσε ο Ολυμπιονίκης του αθλήματος Κώστας Τριγκώνης, καθώς και πολλές παράλληλες δράσεις στη στεριά, στον χώρο του Λευκού Πύργου, με δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία.

Το Ολυμπιακό μουσείο, ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, στηρίζει και επιβραβεύει με κάθε δυνατό τρόπο, κάθε κοινωνικού χαρακτήρα προσπάθεια και δράσεις ανθρωπιάς.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης συντονισμένος στην παγκόσμια μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, θέλει μέσα από αυτή την εκστρατεία να μεταδώσει ένα μήνυμα ζωής, δύναμης, χαράς, ενέργειας και δημιουργίας!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και η Δ/ντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσ/νίκης Κυριακή Ουδατζή δήλωσαν: “Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσ/νίκης και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, να στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες!!!”

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 8 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 2 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 3 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 4 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 5 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 6 Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - Βούλα Ζυγούρη 7