Με την ευκαιρία του Ολυμπιακού έτους που διανύαμε , το Υφυπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το πρόκομμα “Ζήσε αθλητικά” για να φέρνει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού.

Η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 21/2/2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΑΚΝ Άγιος Κοσμάς.

Η Ολυμπιονίκη της πάλης Βούλα Ζυγούρη, εκπροσωπώντας την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος (ΕΘΝΟΑ) στην τοποθέτησής της συνεχάρη τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Μέσα στα τόσα συγχαρητήρια που έχετε πάρει σήμερα για το νέο σας πρόγραμμα κ. Υπουργέ, να προσθέσω εκείνα που αφορούν την επιλογή του εξαιρετικού “ζήσε αθλητικά” ως ονομασία ως ονομασία του προγράμματος. Όπως πολύ στοχευόμενα δηλώσει η φράση αυτή, ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να είναι κυρίως βίωμα. Για να τον ζεις, όχι να τον καταναλώνεις παθητικά ως θεατής. Είναι πρακτικό κοινωνικό αγαθό και ανταποδίδει πολύ περισσότερα από ότι ουσιαστικά κοστίζει.

Διότι, έχει την δυναμική να μεταδώσει γρήγορα και περιεκτικά υγείες κοινωνικές συνήθειες και συμπεριφορές στα άτομα χωρίς περαιτέρω θεωρητική προσέγγιση. 

Εμείς, ως Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος αλλά και ως Ολυμπιονίκες χαιρετίζουμε την προσπάθειά σας και θα την αγκαλιάσουμε με μεγάλη χαρά αφού και από την πλευρά μας ως μεμονωμένοι φορείς έχουμε αναπτύξει και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε ανάλογη δραστηριότητας. Είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζί σας για να διαδώσουμε τις αρχές και τις αξίες του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού και της ενεργού συμμετοχής στην άσκηση. Να εδραιώσουμε δηλαδή την αθλητική παιδεία στην χώρα μας.

Επίσης, με μεγάλη χαρά σας ακούμε να προσεγγίζετε την νέα προσπάθεια του Υπουργείου σας ως συνέχεια των δράσεών μας και ως επέκτασή τους, πράγμα ιδιαιτέρα σημαντικό αφού η γενικευμένη αθλητική συμμετοχή που όλοι επιδιώκουμε, προαπαιτεί την δημιουργία και λειτουργία ανάλογων αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα, πράγμα που μόνο από την κεντρική διοίκηση μπορεί να γίνει πράξη. 

Με την βεβαιότητα ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους μας!»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης η κα. Ζυγούρη υπέγραψε στον πίνακα των προσωπικοτήτων και συντελεστών του πολυγράμματος.