Σπουδαία ενθυμήματα από Σύγχρονες Ολυμπιακές διοργανώσεις, αλλά και συλλεκτικά έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, εμπνευσμένων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτυπώνουν την Ολυμπιακή μας ιστορία, που μετά από 120 χρόνια ξαναζωντανεύει μέσα από την Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων με τίτλο «Οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1894-2012. Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια». 43 φορείς και συλλέκτες, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνεργάστηκαν για τη συγκέντρωση του υλικού της σπουδαίας αυτής δουλειάς.

Η Έκθεση, που διοργανώνεται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), έχει ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι στην Ιστορία των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από το Μάιο του 2012, στο Ζάππειο Μέγαρο, πέρασε με μεγάλη απήχηση από την Ουάσιγκτον των Η.Π.Α. και από τις 16 Δεκεμβρίου 2013 θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Μουσείο – ΟΠΑΠ στη Θεσσαλονίκη, έως τις 10 Ιουνίου 2014.

Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια - Βούλα Ζυγούρη 4 Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια - Βούλα Ζυγούρη 1 Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια - Βούλα Ζυγούρη 2 Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια - Βούλα Ζυγούρη 3