Παρουσίαση ποιητικής συλλογής “Σου γράφω…” της Μαίρης Γκαζιάνη-
ΦΛΟΙΣΒΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ Αθήνα 19-06-2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ 4η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟ 2004 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

Οι τέχνες και ο αθλητισμός βρίσκονται σε άμεση συνάφεια. Αλληλοεμπνέονται!

Από την εποχή που το πάλεμα γινόταν με τη συνοδεία του αυλού, η καλαισθησίας ήταν συνώνυμη της σωματικής και ψυχικής αρμονίας.
Άλλωστε, το επίπεδο της αθλητικής αρτιότητας του αρχαίου κόσμου μας, διασώθηκε και διαδόθηκε ιδίως μέσα από την τέχνη. Και το κυριότερο: τους Ολυμπιακούς αγώνες συνόδευαν αγώνες μουσικής και ποίησης!

Όπως πίστευε και ο Coubertin, η τέχνη σε όλες τις μορφές της, αποτελεί ουσιαστικό τμήμα του Ολυμπιακού κινήματος. Οι καλλιτεχνικές αξίες εξευγενίζουν τον αθλητισμό και ενισχύουν την πολιτιστική του υπόσταση, αλλά και η καλλιτεχνική ευαισθησία αφυπνίζεται από την ομορφιά της κίνησης.

Ανεξάρτητα από το αν κάποιοι έχουν τις αντιρρήσεις τους, ο αθλητισμός προάγει αξίες και χαρακτηριστικά, κυρίως σε όσους είναι οι ίδιοι αθλητές, όπως: η συνεχής προσπάθεια για το καλύτερο, η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η αναγνώριση της προσπάθειας του άλλου. Χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές: χαράς, λύπης, συντροφικότητας, αλληλοκατανόησης και πάθους.

Μας οδηγεί, ν΄ ανεβούμε όλα τα σκαλοπάτια της κλίμακας των συναισθημάτων και προάγει την αισθητική μας. Την γνωριμία και τη γνώση του κόσμου μας δηλαδή, διαμέσου των αισθήσεων, που μερικές φορές είναι τόσο ισχυρή, ώστε καθιστά περιττή την επιβεβαίωση διαμέσου της λογικής.

Δεν θα μπορούσαν όλα τα παραπάνω να ξεφύγουν της προσοχής των ανθρώπων που εμπνεόμενοι από όσα συμβαίνουν γύρω τους παράγουν την τέχνη. Ο αθλητισμός λοιπόν, δημιουργεί συναισθήματα και αυτά με τη σειρά τους πάντα γοητεύουν τους καλλιτέχνες. Τέχνες και αθλητισμός βρίσκονται σε άμεση συνάφεια. Αλληλοεμπνέονται!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
                                 ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΒΟΥΛΑΣ

Mε μεγάλη μου χαρά, αποδέχτηκα την πρόσκληση της φίλης μου Σοφίας
Ασλαματζίδου, να χαιρετίσω στην σημερινή παρουσίαση του βιβλίου:  
“σου γράφω … “, της Μαίρης Γκαζιάνη.

Με την Σοφία γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε πριν καιρό, στον Σύλλογο
Ελλήνων Ολυμπιονικών. Η βοήθειά της ήταν και παραμένει πολύτιμη. Ο ΣΕΟ συμπράττει με φορείς και πρωτοστατεί σε δράσεις που στόχο τους έχουν την προαγωγή:  του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτισμού είναι και το βιβλίο που παρουσιάζεται σήμερα με τίτλο “σου γράφω”. Η συγγραφέας, με τα ποιήματά της,
μας ταξιδεύει στα μονοπάτια: του έρωτα και του πάθους ,της νοσταλγίας
και των ψευδαισθήσεων, και τέλος, της οργής
και των ναυαγισμένων ονείρων.

Θέλω να ευχηθώ στην συγγραφέα και ζωγράφο κυρία Γκαζιάνη, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και να συνεχίσει υπηρετώντας την τέχνη και τον πολιτισμό, να ωθεί και όλους εμάς σε γόνιμους προβληματισμούς, σκέψεις και ¨αγαπησιάρικα¨ ταξίδια του μυαλού.

Ευχαριστώ!

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 2

 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 1 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 3 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 4 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 5 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 6 Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 7

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλόγής - Σου Γράφω - Βούλα Ζυγούρη 8