Στις Βρυξέλλες βρέθηκε πρόσφατα η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, με αντιπροσωπεία προσωπικοτήτων του αθλητισμού και στελέχη αθλητικών Ομοσπονδιών.
 Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη στις Βρυξέλλες
Στόχος της επίσκεψής της ήταν να ενημερωθεί από κοντά για την λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ο αθλητισμός στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλλον το οποίο σαφώς προσανατολίζεται στην ανάγκη για ενεργό συμμετοχή του πληθυσμού στην άθληση σε όλες τις ηλικίες με κεντρικό άξονα το σλόγκαν: “be active as long as possible”.
 
Πρόκειται στην ουσία για την επεξεργασία του πλαισίου που αφορά την φυσική αγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εν λόγω πλαίσιο έχει τους άξονες: επιμήκυνση δραστήριου βίου, ποιότητα ζωής σε κάθε ηλικία, ενεργός γήρανση του πληθυσμού, αποκατάσταση βλαβών στον οργανισμό κλπ.
Παράλληλα, η κα Ζυγούρη είχε την ευκαιρία κατά την επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα για διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις δομές και εκφάνσεις του αθλητικού οικοδομήματος αλλά και τα πλείστα όσα η Ελλάδα έχει να προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση.

http://sissysworld.com/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae/