Η ΕΘΝ.Ο.Α. κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»!

Με μεγάλη χαρά την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013,  το πρωί, ο Πρόεδρος της  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) κύριος Ισίδωρος Κούβελος, οι Ολυμπιονίκες: Πύρρος Δήμας, Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Βούλα Ζυγούρη, Βαγγέλης Πάτρας και Νέρι Νιανγκουάρα, η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη και η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». Μαζί τους ήρθε και η μασκότ της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ο Ακάδημος, μια τεράστια κουκουβάγια στα χρώματα των πέντε Ολυμπιακών Κύκλων.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να προσφέρουν στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί το βιβλίο «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!», που εξέδωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας και το αφιέρωσε στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο ιερό έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τους υποδέχτηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας σήμερα κοντά σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ».  Η επίσκεψή σας μας δίνει μεγάλη χαρά καθώς έχει ως σκοπό την παρουσίαση και τη διανομή στα παιδιά μας του εκπαιδευτικού βιβλίου που εξέδωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία για τις Ολυμπιακές Αξίες… Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη γιατί η έκδοση αυτή έχει αφιερωθεί στα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου μας, στους δικούς μας μικρούς Ολυμπιονίκες της ζωής, των οποίων η δύναμη, η στωικότητα και η αγωνιστικότητα αποτέλεσαν την έμπνευση της δημιουργού του βιβλίου, της κυρίας Ιλεάνας Κλοκώνη. Την ευχαριστώ θερμά για την ευαισθησία με την οποία θέλησε να στηρίξει τα παιδιά και την εξέφρασε με πολύ συγκινητικό τρόπο μέσα από το μήνυμά της στο βιβλίο. Ευχαριστώ θερμά τους  Έλληνες Ολυμπιονίκες που είναι στο πλευρό της «ΕΛΠΙΔΑΣ» εδώ και πολλά χρόνια…. Έχουμε σήμερα κοντά μας μερικούς από τους πολύ αγαπημένους αθλητές στα παιδιά, που με τους άθλους τους έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη και έγιναν πρότυπα αγωνιστικότητας για αυτά. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ που θα γίνουν οι σημαιοφόροι μας στην εκστρατεία για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών που θα ξεκινήσουμε σύντομα, για να μεταφέρουν στους συμπολίτες μας τα μηνύματα του νέου μας ανθρωπιστικού αγώνα».

Ο κύριος Κούβελος ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και τη θερμή υποδοχή και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε την περασμένη Παρασκευή αυτό το ταξίδι με το πολύ όμορφο παραμύθι, με την ολυμπιακή ιστορία. Το αφιερώσαμε σ’ αυτά τα παιδιά εδώ, στα παιδιά του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», για τον αγώνα που δίνουν, αλλά σήμερα είναι οπωσδήποτε πιο όμορφη η στιγμή γιατί είμαστε ανάμεσα σ’ αυτά τα παιδιά. Πάντα λέω ότι τα πάντα στη ζωή του νέου παιδιού, τα πάντα στη ζωή του νέου ανθρώπου  ξεκινούν από την παιδεία. Δυστυχώς η χώρα μας η Ελλάδα, παρόλο που γέννησε τις ολυμπιακές αξίες τις ξέχασε στην πορεία και άφησε τα παιδιά χωρίς εκπαίδευση. Οι ολυμπιακές αξίες σήμερα είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο διεθνής οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έχει υιοθετήσει της ολυμπιακές αξίες, κάθε μια ξεχωριστά, για τη σημασία που έχουν για την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών και για την πορεία τους στο μέλλον. Η αξία του σεβασμού, της φιλίας, της ειρήνης είναι πάρα πολύ σημαντικές, το «ευ αγωνίζεσθαι», όλες αυτές οι αξίες πρέπει να μεταλαμπαδευτούν στα νέα παιδιά ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, διότι έχουμε φτάσει εμείς οι Έλληνες, η νεολαία της Ελλάδας να μην ξέρει τι σημαίνει «ευ αγωνίζεσθαι», να μην ξέρει τι σημαίνει σεβασμός στη διαφορετικότητα. Αυτό το βιβλίο το αφιερώσαμε εμείς σ’ αυτά τα παιδιά, γιατί πραγματικά αυτά εδώ τα παιδιά, που είναι κοντά μας, είναι τα παιδιά που δίνουν τον πιο μεγάλο αγώνα, δίνουν τον αγώνα της ζωής τον αγώνα της νίκης, είναι οι ολυμπιονίκες της ζωής και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Πιστεύω και ελπίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά θα βγουν νικητές, χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» για την αποκατάσταση αυτών των παιδιών. Πραγματικά όταν έρχεσαι σε αυτόν τον χώρο, νιώθεις ξεχωριστά, βλέπεις τη μεγάλη αγάπη που υπάρχει, την αγάπη που σκεπάζει αυτά τα παιδιά και τους δίνει δύναμη και κουράγιο. Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας θα είναι δίπλα σας, συνεχώς κ. Βαρδινογιάννη, μαζί με τους Ολυμπιονίκες μας, που πραγματικά προσφέρουν τα μέγιστα».

Οι Ολυμπιονίκες διάβασαν στα παιδιά αποσπάσματα του βιβλίου, το οποίο έχει ως κεντρικούς ήρωες τον Ακάδημο, τη Νίκη και τον Άριστο. Οι ήρωες του εκπαιδευτικού παραμυθιού ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αρχαία Ολυμπία και μαθαίνουν όλα όσα έγιναν σε αυτόν τον «κάλλιστον» τόπο: στην Άλτη!

Εκτός από το βιβλίο προσφέρθηκαν στα παιδιά μπλουζάκια με το σήμα της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, στυλό και  μπαλόνια.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους ευχαρίστησε όλους θερμά για τη μεγάλη χαρά που έδωσαν στα παιδιά και σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της Ολυμπιακής Ακαδημίας στα παιδιά του Νοσοκομείου, απένειμε στον Πρόεδρό της, κύριο Ισίδωρο Κούβελο, την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και τοποθέτησε στον τοίχο των αστεριών ένα αστέρι με το όνομα της Ολυμπιακής Ακαδημίας, συγκαταλέγοντάς την έτσι συμβολικά στους μεγάλους υποστηρικτές της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Την τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» πρόσφερε επίσης και στη συγγραφέα του βιβλίου, κυρία  Ιλεάνα Κλοκώνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου που τραγούδησε το τραγούδι της «Νίκης» από την Αναβίωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 2013, το τραγούδι της «Ελπίδας», καθώς και άλλα δυο τραγούδια για τα παιδιά, συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους με την ερμηνεία της. Τα τραγούδια της συνόδεψε με την κιθάρα του ο κλασικός κιθαριστής Δημήτρης Παπαγγελίδης.

————————————-

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝ.Ο.Α.

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013