Η επιστολή – διαμαρτυρία του Valentin Jordanov προς τη ΔΟΕ

 

 

Valentin Jordanov Ο Αντιπρόεδρος της Βουλγάρικης Ομοσπονδίας Πάλης, Valentin Jordanov www.novinite.com

 

 

 

 

Ο μεγάλος Βούλγαρος Αθλητής και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης της χώρας του, Valentin Jordanov, διαμαρτύρεται με το δικό του τρόπο στη ΔΟΕ μετά την πρόταση για την αφαίρεση της Πάλης από το Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

Bulgarian Wrestling Federation

Βουλγαρική Ομοσπονδία Πάλης

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας επιστρέφω το χρυσό μου μετάλλιο που κέρδισα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λοζάνη. Με την πράξη αυτή εκφράζω την αλληλεγγύη μου στα εκατομμύρια των αθλητών και των οπαδών του αθλήματός μας, οι οποίοι καταδικάζουν την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για την αφαίρεση της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Το άθλημά μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Ολυμπιακού κινήματος και ένα από τα θεμέλια τόσο των αρχαίων όσο και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, σας στέλνω το βιβλίο "Bulgarian Glory" (Βουλγαρική Δόξα), στο οποίο συγκεντρώνεται η χρυσή ιστορία του μικρού αλλά ισχυρού έθνους μας. Σε αυτό υπάρχουν τα όνειρα, η αγάπη, τα επιτεύγματα και η υπερηφάνεια χιλιάδων πρωταθλητών και επιφανών προσώπων. Όλοι τους αποτελούν μέρος εκείνων των 180 διεθνών ομοσπονδιών που ενώνουν παλαιστές από διαφορετικά υπόβαθρα, θρησκείες, χρώμα δέρματος, φύλο, βάρος.

Ωστόσο, πρέπει να σας αναγνωρίσω κάτι – αγνοώντας την πάλη καταφέρατε ό,τι κανένας πολιτικός δεν κατάφερε. Ενώσατε σε ένα σώμα τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και το Ιράν για έναν κοινό σκοπό – τη διάσωση του αθλήματος της πάλης, χωρίς το οποίο οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι ποτέ ίδιοι.

Valentin Jordanov
Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996
Χάλκινος Ολυμπιονίκης το 1992
Επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Επτάκις Πρωταθλητής Ευρώπης
Αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Πάλης


http://www.palema.gr/eidiseis/pali/item/3563-i-epistoli-diamartiria-tou-valentin-jordanov-pros-ti-doe