Η Ολυμπιονίκης Βούλα Ζυγούρη μάχεται υπέρ … πάλης

Βούλα Ζυγούρη Κειμήλια σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων 1

 

 

Ως μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Κειμήλια σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων» (6 Απριλίου 2013) και ως γνήσια εκπρόσωπος της πάλης βρέθηκε να μιλά για τα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα στον κόσμο της πάλης.

 

 

Βούλα Ζυγούρη Κειμήλια σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων 2

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας την ομιλία της στη συνέντευξη τύπου για τη σπουδαία αυτή έκθεση που φιλοξενείται στην πόλη της Καλαμάτας η Βούλα Ζυγούρη βρέθηκε να απαντά σε πλήθος ερωτήματα του κοινού σε σχέση με την αποπομπή της πάλης. Μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για το άθλημα της πάλης και για το θέμα που προέκυψε μετά την πρόταση της ΔΟΕ για τη διαγραφή του από το ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η μεγάλη αθλήτρια Βούλα Ζυγούρη ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: « … η απόφαση της ΔΟΕ είναι αυτοκαταστροφική για το Ολυμπιακό Κίνημα, επειδή δεν αποκόπτονται απλά οι δεσμοί της διοργάνωσης με την Ελληνική Αρχαιότητα, όπως εκ πρώτης όψεως επιχειρείται να επικοινωνηθεί, αλλά ουσιαστικά καταργούνται οι δεσμοί των αγώνων με την ταυτότητα του Ολυμπισμού. Πράγμα που βέβαια πλήττει θανάσιμα την Ολυμπιακή εικόνα …»

Με τον παθιασμένο λόγο της και με εμφανή την αγάπη της για το άθλημα που της χάρισε τόσες συγκινήσεις συνεπήρε τον κόσμο που την παρακολουθούσε και κάλεσε όλους τους παρισταμένους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετάσχουν με την υπογραφή τους σε ψήφισμα ώστε να αποτραπεί ο εξοστρακισμός της πάλης από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ο Νίκος Μαλαπέτσας, διευθυντής του ξενοδοχείου "Elite City Resort" που φιλοξενεί την έκθεση, δήλωσε: «… δεσμευόμαστε να μαζέψουμε πάνω από 2.000 υπογραφές για να κρατήσουμε το άθλημα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες …»

Την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθεια του κατέθεσε στον αγώνα για την παραμονή της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και ο διευθυντής του ένατου Στρατοπέδου πεζικού, Συνταγματάρχης (Π.Ζ.) Τζανετάκης Ιωάννης.

http://www.palema.gr/eidiseis/pali/item/3867-i-olimpionikis-boula-zigouri-maxetai-iper-palis.html