Η ¨Πριγκίπισσα Φλόγα¨ δείχνει τη δυναμική της γεφυρώνοντας τα χάσματα και καταργώντας τις διαχωριστικές γραμμές. Ελευθερώνει τον ορίζοντα για να περάσουν η φιλία η κατανόηση ο σεβασμός και η ειρήνη. Μας μαθαίνει τους δρόμους που θα ακολουθήσουν οι οικουμενικές αρχές του αθλητισμού, για να επηρεάσουν την κοινωνία.

Ας την κάνουμε δική μας έστω και για λίγο. Ας την βάλουμε στο μυαλό και την καρδιά μας και τότε ο ρομαντισμός και το ιπποτικό ιδεώδες του Ολυμπισμού γίνει πραγματικότητα. Θα μας ακολουθήσει για πάντα!

Σταυρούλα Ζυγούρη

Ολυμπιονίκης της πάλης
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΛΟΓΑ
Συγγραφέας: Ιωάννα Μάστορα
Εκδόσεις Αρναούτη
Εικαστική επιμέλεια: Γιάννης Ρούσσος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίο μου “Η Πριγκίπισσα Φλόγα” θα παρουσιαστούν σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο της Λούκας Κατσέλη 1936-64. Ευχαριστώ θερμά την Χαιδαριώτισσα Ολυμπιονίκη της Πάλης, Βούλα Ζυγούρη για την ανεκτίμητη βοήθεια. Γι’ αυτό στην αρχαιότητα γκρέμιζαν τα τείχη, άμα έχουμε τέτοιους πολίτες δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτε!

Το βιβλίο «Η Πριγκίπισσα Φλόγα» είναι ένα αλληγορικό λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι μια φανταστική περιπέτεια για την φιλία, την ισότητα και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, την ανάγκη που έχουμε όλοι να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε.


Οι χαρακτήρες των ηρώων, ο τρόπος της ζωής τους και η συμπεριφορά τους έχουν μια εμφανή διαχρονικότητα, όπως άλλωστε διαχρονικό είναι και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η Ίλια προσωποποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, καλείται και πάλι να αφιερωθεί στην προσφορά και στη διάδοση των πολιτιστικών και κοινωνικών μηνυμάτων του Ολυμπισμού.
Το βιβλίο προλογίζουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ το Προοίμιο έγραψε η Δρ. Φιλοσοφίας Κωνσταντίνου Παλαμιώτου.

Επεξεργασία γραφικών έχει κάνει ο Γιάννης Ρούσσος.

Σο βιβλίο κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις Εκδόσεις Αρναούτη, Όμιλος Κύκλος (Κεντρικό: Χαριλάου Τρικούπη 42, Αθήνα, Τηλέφωνα: 210-3615209, 210-3630271, 6977-210549, 6944-72786