ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις

 

Το εξώφυλλο της έκδοσης του ΚΚΕ
Το εξώφυλλο της έκδοσης του ΚΚΕ
Κατάμεστη από δεκάδες φορείς και πολλούς νέους ήταν η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, προχτές βράδυ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας έκδοσης των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπως την επεξεργάστηκε το Τμήμα Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο διείσδυσης σε βάθος στο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (δημοσιεύτηκε στο χτεσινό «Ριζοσπάστη»), ενώ την έκδοση παρουσίασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις που ακολούθησαν από φορείς, αποσπάσματα των οποίων δημοσιεύουμε σήμερα.

Κατασκευάζουν νέα ιδεολογήματα και χίμαιρες

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν πάντα σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Προκύπτει λοιπόν ως μεγάλη ανάγκη σήμερα να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό μας στη διαπάλη με τη λογική του συμβιβασμού με τα ναρκωτικά. Γιατί σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ιδιαίτερα, χρησιμοποιούνται με ένταση και σαν όπλο ιδεολογικής χειραγώγησης. Ετσι, στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης στην εξουσία του κεφαλαίου, η πάλη κατά των ναρκωτικών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής πάλης. Ο αντίπαλος κατασκευάζει νέα ιδεολογήματα, νέα ψευτοδιλήμματα, νέες χίμαιρες και τα σερβίρει μαζί με δεκάδες νέες ουσίες. Ντύνονται με προοδευτικό – αριστερό μανδύα βαθιά αντιδραστικές θέσεις που οδηγούν στη νομιμοποίηση της χρήσης, στην ελεύθερη διακίνηση και στην "προσωπική" καλλιέργεια. Απόψεις που φέρουν και την υπογραφή του Σόρος και άλλων διεθνών κέντρων, που ξαφνικά νοιάζονται μη μας στερήσουν την ελεύθερη χρήση της κάνναβης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ στηλίτευσε και τη στάση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αθηναίων για το ναρκω-φεστιβάλ που έγινε στις 9 Μάη, όπου η απάντησή της σε ερώτηση σχετικά με την άδεια για να γίνει στο Σύνταγμα ήταν ότι δεν μπορούσε να πει όχι καθώς… ήταν αίτημα πολιτικής νεολαίας, της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αθλητισμός βασικό «όπλο» της πρόληψης

 

Από αριστερά: Ελένη Μητικάρη, υπεύθυνη της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ. Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και Παναγιώτης Κατηφές, μέλος του ίδιου Τμήματος
Από αριστερά: Ελένη Μητικάρη, υπεύθυνη της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ. Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, και Παναγιώτης Κατηφές, μέλος του ίδιου Τμήματος

Η Βούλα Ζυγούρη, γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με παρέμβασή της στην εκδήλωση, ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός φράζει το δρόμο στις εξαρτήσεις. «Είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι ο αθλητισμός είναι ένα αγαθό με μεγάλη κοινωνική ανταποδοτικότητα. Δεν αφορά μόνο τις φυσικές ικανότητες (…) Θεωρείται εξαιρετικό παιδαγωγικό μέσο, επειδή προσομοιώνει άριστα την καθημερινή ζωή. Ο αθλητής καλείται να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, στο πρόσωπο του οποίου αντικατοπτρίζεται η οποιαδήποτε αντίπαλη κατάσταση. Με άλλα λόγια, καλείται να λάβει μέρος σε μια "προστατευμένη αναμέτρηση", στο πλαίσιο της οποίας θα νικήσει ή θα ηττηθεί». Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να γίνει η Χάρτα Πρωτογενούς Πρόληψης της ουσιοεξάρτησης στόχος πάλης από τους κοινωνικούς φορείς, για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή, ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις. «Η πρόληψη των εξαρτήσεων – είπε – είναι ο κεντρικός πυλώνας της αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, με τον αθλητισμό να ανήκει στο βασικό οπλοστάσιό της».

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=19%2F6%2F2015&id=15865&pageNo=12