ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ – Κεφάλαιο 2ο –

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ – Κεφάλαιο 2ο –

 

Mosby Arnheim 884356 Fig. 25653_05-08bhr jrt 7/18/96 dlh 7/19/96

Μετά το Συνέδριο στο Πεκίνο, έγιναν κάποιες επιπλέον αλλαγές στους κανονισμούς, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ με αντίστοιχες οδηγίες, που εκδόθηκαν στις 9 και στις 25 Φεβρουαρίου 2009. οι αλλαγές ελέγχθηκαν σε όλα τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα και σε όλα τα Διεθνή Τουρνουά που διοργανώθηκαν μετά τις παραπάνω ημερομηνίες. Οι τροποποιήσεις επομένως, ισχύουν επίσημα και εφαρμόζονται σε όλες τις Διεθνής Διοργανώσεις. Δεν θα υπάρξουν πλέον άλλες τροποποιήσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

 

1) ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Λόγω της ισχύος του άμεσου αποκλεισμού οι παλαιστές κάθε κατηγορίας θα κατατάσσονται με τον ακόλουθο τρόπο :

Κανονισμοί Πάλη 2

– Οι ηττημένοι των δύο τελικών για τα χάλκινα μετάλλια κατατάσσονται στην 5η θέση εκτός συναγωνισμού

– Για την κατάταξη των παλαιστών από την 7η θέση οι βαθμοί κατάταξης καθορίζουν την θέση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των βαθμών κατάταξης θα κατατάσσονται αναλύοντας διαδοχικά τα ακόλουθα κριτήρια.

– Εάν οι παλαιστές δεν μπορούν να διαχωριστούν σύμφωνα τις περισσότερες νίκες με πτώση, τις περισσότερες νίκες ματς με υπεροχή (διαφορά έξι βαθμών, τις περισσότερες νίκες περιόδων με υπεροχή, τους περισσότερους τεχνικούς βαθμούς που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες αλλά και τα λιγότερα τεχνικά σημεία που πήρε σε όλους τους αγώνες, θα κατατάσσονται εκτός συναγωνισμού.

Κανονισμοί Πάλη 3

– Οι παλαιστές που συμμετέχουν στο ρεπεσάζ θα κατατάσσονται επίσης βάσει των βαθμών κατάταξης που πήραν καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

 

 

2) Ο ¨ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ¨ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ

Κανονισμοί Πάλη 4

1. Το μαγιό του παλαιστή: Οι αντίπαλοι πρέπει να παρουσιάζονται στην άκρη του ταπί με ολόσωμο μαγιό εγκεκριμένο από τη FILA, ανάλογα με το χρώμα που έχει καθοριστεί για τον καθένα (κόκκινο ή μπλε). Απαγορεύεται το μαγιό να έχει και τα δύο χρώματα. Το μαγιό πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ύφασμα που δεν παρουσιάζει κινδύνους ερεθισμού στο χρήστη και στον αντίπαλό του. Το ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του παλαιστικού μαγιό πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους παλαιστές να πραγματοποιούν τις λαβές τους.

 

Ο παλαιστής πρέπει να φέρει υποχρεωτικά στο στήθος το έμβλημα της χώρας του και στην πλάτη του μαγιό τη συντομογραφία της χώρας του, με μέγεθος γραμμάτων maximum 10×10 εκατοστά. Επιτρέπεται η χρήση ελαφρών επιγονατίδων χωρίς μεταλλικά τμήματα, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα,

2.Έχει καταργηθεί πλέον η διάταξη που επέβαλλε σε κάθε αθλητή, να παρουσιάζει και να έχει επάνω του ένα υφασμάτινο μαντήλι. Τώρα, ο αθλητής μπορεί να έχει πάνω του το μαντίλι του – εφόσον το επιθυμεί – δεν είναι όμως υποχρεωμένος να το επιδείξει.

Κανονισμοί Πάλη 5

3. Διαφήμιση στη στολή: Με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τους οποίους εφαρμόζονται οι κανονισμοί της ΔΟΕ, οι παλαιστές μπορούν να φέρουν στο μηρό ή στο κάτω μέρος της πλάτης το όνομα ενός χορηγού.

Οι παλαιστές μπορούν επίσης να φέρουν στην πλάτη και στα μανίκια του μπουρνουζιού τo όνομα του χορηγού τους.

 

4. Προστατευτικά αυτιών:

Κανονισμοί Πάλη 6

Τα προστατευτικά αυτιών θα πρέπει να είναι εγκεκριμένα από τη FILA και να μην έχουν μεταλλικά μέρη.

Ο διαιτητής μπορεί να υποχρεώσει τον αθλητή που έχει πολύ μακριά μαλλιά να φορά προστατευτικό αυτιών.

 

 

Κανονισμοί Πάλη 7

5. Παπούτσια: Οι αντίπαλοι θα πρέπει να φορούν παπούτσια που δένουν στον αστράγαλο. Απαγορεύεται η χρήση παπουτσιών με τακούνια ή σόλες με καρφιά, παπούτσια με κρίκους ή μεταλλικά τμήματα. Τα παπούτσια μπορούν να μην έχουν κορδόνια ή εφόσον δένουν με κορδόνια, αυτά πρέπει να είναι κολλημένα γύρω από το παπούτσι με αυτοκόλλητη ταινία, ώστε να μη λυθούν κατά τη διάρκεια του ματς. Κάθε παλαιστής θα πρέπει να φροντίσει να προμηθευτεί μόνος του αυτοκόλλητη ταινία για τα παπούτσια του που θα ελεγχθούν προτού ανέβει στο ταπί.

 

3) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Στους αθλητές απαγορεύεται:

– να έχουν επιδέσμους στους καρπούς, στους βραχίονες ή στους αστραγάλους, εκτός από την περίπτωση τραυματισμού και μετά από υπόδειξη του γιατρού. Οι επίδεσμοι θα πρέπει να είναι καλυμμένοι με ελαστική ταινία.

– να αλείφουν το σώμα με λιπαρή ή κολλώδη ουσία. – να παρουσιάζονται ιδρωμένοι στην αρχή του ματς καθώς και στην αρχή της δεύτερης περιόδου.

– να φορούν κάποιο αντικείμενο που μπορεί να τραυματίσει τον αντίπαλο, όπως δακτυλίδι, βραχιόλι, σκουλαρίκια κ.λ.π.

Επίσης :

– Κατά τη ζύγιση, ο διαιτητής πρέπει να ελέγχει εάν κάθε παλαιστής πληρεί τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

– Ο παλαιστής θα πρέπει κατά τη ζύγιση να ενημερωθεί ότι η ενδυμασία του δεν είναι η σωστή και δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους αγώνες.

– Εάν ένας παλαιστής παρουσιαστεί στο ταπί με ενδυμασία που δεν είναι σύμφωνη με το παρόν άρθρο, το σώμα διαιτησίας δίνει προθεσμία ενός λεπτού για να συμμορφωθεί. Μετά από αυτήν την προθεσμία ο παλαιστής που έσφαλε χάνει το ματς λόγω εγκατάλειψης.