ΟΧΙ στην αποπομπή της πάλης

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενόψει της απόφασης της ΔΟΕ για το άθλημα

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την πάλη, ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα»,αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της ΕΟΕ Εμμανουήλ Κατσιαδάκη.

Η παράσταση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες, όπου την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση για την παραμονή ή όχι του αθλήματος της Πάλης στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Ολο το σκεπτικό της αρχικής απόφασης της ΔΟΕ, που παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα, στηρίζεται στα κριτήρια της αγοράς και της κερδοφορίας (τηλεθέαση, χορηγοί, εισιτήρια, εξοπλισμός κτλ), με βάση τα οποία προτείνεται να «πεταχτεί» έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν εξελιχθεί σε μια «γιορτή» των πολυεθνικών, όπου ο αθλητισμός και η αθλητική προσπάθεια υποτάσσονται στο βωμό της εμπορευματοποίησης, του κέρδους και των πάσης φύσεως επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση του αθλήματος και στην Ελλάδα, αφού, ως γνωστόν, ο χαρακτηρισμός ενός αθλήματος ως ολυμπιακού αποτελεί βασικό κριτήριο για τη στήριξη και τη χρηματοδότησή του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν την προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, που μετατρέπουν μια ανάγκη της νεολαίας και όλου του λαού σε εμπόρευμα. Θα πρωτοστατήσουν για να δυναμώσει στο σχολείο, τη γειτονιά η διεκδίκηση για το δικαίωμα στον Αθλητισμό. Σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλλει και η πραγματοποίηση των αθλητικών Camp, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», σε Αθήνα (14-21 Σεπτέμβρη) και Θεσσαλονίκη (8 – 11 Σεπτέμβρη).

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7%2F9%2F2013&id=14789&pageNo=21&direction=1