Ευρωμπάσκετ 1987

Συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Η Εθνική του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα και των άλλων παιδιών ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και έδωσε χαρά σε όλους τους Έλληνες.

Η 14η Ιουνίου του 1987 θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Οι δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη χάρισαν στην Ελλάδα το πρωτάθλημα Ευρώπης και ο Νίκος Γκάλης στέλνει το μήνυμά του σε όλους για εκείνες τις μαγικές ημέρες.

Το μήνυμα του Γκάλη:

“27 χρόνια πέρασαν από μια από τις μεγαλύτερες βραδιές του Ελληνικού μπάσκετ και του Ελληνικού αθλητισμού. Είμαι περήφανος και ευτυχής που υπήρξα μέλος εκείνης της ομάδας που χάρισε στην Ελλάδα ένα Ευρωπαϊκό τρόπαιο αλλά το κυριότερο ένωσε έναν ολόκληρο λαό. Δεν ξεχνώ εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές που έζησα με την λήξη του τελικού στο ΣΕΦ αρχικά και μετά στο ξενοδοχείο που είχε περικυκλωθεί από χιλιάδες Έλληνες. Εκείνο το βράδυ καταφέραμε να βγάλουμε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την νίκη μας. Και τις επόμενες μέρες κάναμε χιλιάδες παιδιά να πάρουν μια μπάλα του μπάσκετ και να ξεχυθούν στα γήπεδα. Και αυτή πιστεύω ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας.”

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=302427&catid=1