Πάλη: Μεγάλες επιτυχίες για τους Έλληνες αστυνομικούς

 

jenofon22Η Ελληνική αποστολή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συγκεντρωτικά κατακτήθηκαν δύο (2) Χρυσά μετάλλια, ένα (1) Αργυρό και μία τέταρτη θέση. Ακόμη, η Εθνική Ομάδα στη συγκεντρωτική κατάταξη της Ελληνορωμαϊκής κατέκτησε την τέταρτη θέση στο σύνολο των 17 ομάδων.

Η Ελληνική Ομάδα απαρτίστηκε από έξι (6) αθλητές με Πανελλήνιες, Βαλκανικές, Ευρωπαϊκές, Παγκόσμιες, αλλά και Ολυμπιακές επιτυχίες και διακρίσεις στο ιστορικό τους.
Συγκεκριμένα, τα 2 χρυσά μετάλλια κατακτήθηκαν στην Ελληνορωμαϊκή την πρώτη μέρα των αγώνων από τους Ολυμπιονίκες αθλητές Ξενοφώντα Κουτσιούμπα στην κατηγορία των 120 kg και από τον αδελφό του Γεώργιο Κουτσιούμπα στην κατηγορία των 96 kg.

Αναλυτικά, ο Ξενοφών Κουτσιούμπας μετά από έναν καταπληκτικό τόσο σε δύναμη όσο και σε τακτική αγώνα κέρδισε τον Ρουμάνο αντίπαλό του Chintoan Rares. Ο αθλητής κατακτά το χρυσό μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση μετά το 2004 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης στην Αθήνα και το 2008 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης της Μόσχας.

Ο Γεώργιος Κουτσιούμπας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο αγωνιζόμενος στον τελικό με τον Ohler Peter της εθνικής ομάδας της Γερμανίας και με τη νίκη του εντυπωσίασε όλους τους παριστάμενους στους αγώνες.

Στην Ελληνορωμαϊκή αγωνίστηκαν και ο Γεώργιος Πρεβολαράκης στην κατηγορία των 74 kg λαμβάνοντας τα ευμενή σχόλια όλων των αθλητών και προπονητών και ο Ηλίας Μπούκης στην κατηγορία των 84 kg, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στους ημιτελικούς, καθώς μια στιγμιαία ατυχία του στέρησε το δικαίωμα αυτό.
Ο αθλητής όμως δικαιώθηκε τελικά τη δεύτερη μέρα των αγώνων στο στυλ της Ελευθέρας με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου. Ο Ηλίας ο Μπούκης με ιδιαίτερη τακτική και μεγάλο πάθος προκρίθηκε στον τελικό, όπου τελικά νικήθηκε από τον Γερμανό αθλητή Maier Igor, το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας. Ωστόσο, η κατάκτηση του Αργυρού μεταλλίου είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του αθλητή, καθώς αγωνίστηκε με ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και η επιβάρυνση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Στο στυλ της Ελευθέρας πήραν μέρος και οι αθλητές Γεώργιος Πρεβολαράκης στην κατηγορία των 74 kg, Νικόλαος Κύδρος στην κατηγορία των 96 kg και Ιωάννης Καργιωτάκης στην κατηγορία των 120 kg.

Ο Γεώργιος Πρεβολαράκης αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, πήρε μέρος στον ημιτελικό και στη συνέχεια στον μικρό τελικό κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση. Η επιτυχία αυτή του αθλητή είναι πολύ μεγάλη, καθώς βάσει κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας πάλης και της ολυμπιακής επιτροπής ο Γεώργιος Πρεβολαράκης θα έπρεπε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο, η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής ήταν να μην χορηγηθούν μετάλλια στους χαμένους των μικρών τελικών.
Οι αθλητές Ιωάννης Καργιωτάκης και Νικόλαος Κύδρος δεν στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς είχαν πολύ δύσκολη κλήρωση.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γουνέλας Ιωάννης, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας επί σειρά ετών (από το 1998 έως και σήμερα).Το Πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Τσέχικη Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (UNITOP CZ) σε συνεργασία με την Πανευρωπαϊκή Αθλητική Ένωση Αστυνομικών (U.S.P.E.). Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 79 αστυνομικοί-αθλητές από 17 διαφορετικές εθνικές αθλητικές ενώσεις της Ευρώπης. Κατά την πρώτη ήμερα των αγώνων, 10/11/2012, στην Ελληνορωμαϊκή συμμετείχαν 48 αθλητές και κατά τη δεύτερη, 11/12/2012, στην Ελευθέρα συμμετείχαν 47 αθλητές. Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τους παγκόσμιους κανονισμούς της F.I.L.A.

ΕΟΦΠ

 

http://www.mart-art.gr/frontend/article.php?aid=2816&cid=126