Στην Αρχαία Ολυμπία επικεντρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον των φίλων της πάλης. Στο κλειστό στάδιο της κοιτίδας του Ολυμπιακού Κινήματος θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά «Ολυμπία 2014». Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 χώρες θα πάρουν μέρος στους αγώνες ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών.

Η διοργάνωση διεξάγεται για 3η συνεχόμενη χρονιά και για πολλούς αθλητές από όλο τον κόσμο αποτελεί όνειρο ζωής να αγωνιστούν δίπλα από το χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι ένας υπέροχος τόπος με υπέροχους ανθρώπους. Δεν κατάφερα να αγωνιστώ ως αθλητής, γιατί ένας τραυματισμός με ανάγκασε να σταματήσω πρόωρα αλλά, ευτυχώς, ήρθα ως προπονητής» δήλωσε ο προπονητής του Μεξικό, Γκιλιέλμο Τόρες. Ο 28χρονος είχε έρθει 2ος στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2011 και συνοδεύει στην Αρχαία Ολυμπία την αποστολή του Μεξικό που αποτελείται από 18 αθλητές και αθλήτριες.

H συνέντευξη Τύπου
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Οι αρχές της περιοχής υποσχέθηκαν να στηρίξουν τον θεσμό.

Γιώργος Γεωργιόπουλος (αντιπεριφερειάρχης Ηλείας): «Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες ως Περιφέρεια θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε ανάλογες δραστηριότητες. Ελπίζουμε να βρούμε τρόπο για να βελτιώσουμε και τις εγκαταστάσεις».

Ευθύμιος Κοτζιάς (δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας): Έχουμε αγκαλιάσει αυτό το σημαντικό γεγονός. Θέλουμε να καθιερωθεί παγκοσμίως και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια».

Αλέξης Λιακόπουλος (εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου): Πρέπει να γίνουν και άλλες ανάλογες διοργανώσεις. Οι αγώνες αυτοί επιβάλλεται να καθιερωθούν».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Φίλιππος Σοφοκλέους: «Αποτελεί μέγιστη τιμή για εμένα που βρίσκομαι στη κοιτίδα του αθλητισμού. Μπράβο σε όλους όσοι στηρίζουν τη διοργάνωση. Συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ομοσπονδία. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα της».

Την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης εκπροσώπησε ο Α΄ αντιπρόεδρος, Δημήτρης Κολιτσόπουλος: «Κάποιοι από τους καλύτερους παλαιστές του κόσμου θα αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία. Ευχαριστώ τις Τοπικές Αρχές και εύχομαι στους παλαιστές καλή επιτυχία».

Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησε και ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης (3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας): «Αυτή η διοργάνωση έχει γίνει θεσμός. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν βλέπω παλαιστές από όλο τον κόσμο να ταξιδεύουν μόνο και μόνο για να αγωνιστούν στη χώρα μας».

Η αγωνιστική δραστηριότητα του τουρνουά θα αρχίσει αύριο με τους παλαιστές της ελληνορωμαϊκής, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες σε ελευθέρα και πάλη γυναικών.