Παραολυμπιακοί Αγώνες Ριο 2016 Θανάσης Κωνσταντινίδης Δημήτρης Ζησίδης

 

Ήρωες της ζωής, ήρωες και του αθλητισμού! Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης με τρία παγκόσμια ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32, την ίδια στιγμή που ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν “χάλκινος” στην ίδια κατηγορία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Δείτε τη τη συγκινητική στιγμή της απονομής των μεταλλιών στους δύο Έλληνες αθλητές.

Οι αθλητές του Λάζαρου Στεφανίδη έγραψαν ιστορία, χαρίζοντας στην Ελλάδα τα δύο πρώτα της μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ονειρικό ξεκίνημα για την ελληνική αποστολή, η οποία είναι έτοιμη για νέες μεγάλες επιτυχίες στη συνέχεια των αγώνων.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης είχε επίδοση 9.82μ στην πρώτη του προσπάθεια, δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη βολή, το πέτυχε στην δεύτερη. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Στη συνέχεια ακολούθησε μία άκυρη βολή και τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Από τη συλλογή του Δημήτρη Ζησίδη έλειπε το Παραολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο ήρθε εν τέλει στο Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Δείτε την απονομή των μεταλλιών στους δύο τεράστιους αθλητές: