Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Άννα Πολλάτου, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών. (φωτογραφίες)

πό το απόγευμα του Σαββάτου (περίπου 16:20), ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τον άδικο χαμό της Άννας Πολλάτου, της χάλκινης Ολυμπιονίκη του ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά και παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην Οζάκα το 1999.

Σε ηλικία μόλις 31 ετών, η Πολλάτου άφησε την τελευταία της πνοή στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, κοντά στην κωμόπολη Βάρδα, όταν έχασε τον έλεγχο του Smart που οδηγούσε, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ένα αγροτικό φορτηγάκι.

Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, ενώ οι επιβαίνοντες του άλλου οχήματος (δύο άντρες) μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υγείας Βάρδας. Η Πολλάτου κατευθυνόταν προς την Κυλλήνη, προκειμένου από εκεί να πάει στην Κεφαλλονιά για να ψηφίσει στις αυριανές εκλογές.

Η Άννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1983 στο Αργοστόλι. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1988, χαρίζοντας στη χώρα μας πολλές διακρίσεις. Το 1999, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (10 κορίνες – 2 στεφάνια και 3 κορδέλες), αλλά και το αργυρό στο σύνθετο ομαδικό, ενώ την ίδια χρονιά πήρε τρία χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Την επόμενη χρονιά, μαζί με τις Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδιλή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή, στέφθηκε χάλκινη Ολυμπιονίκης στο ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

Ακριβώς πριν ένα μήνα η Άννα Πολλάτου έδωσε συνέντευξη στο epta.tv για τη διαδρομή της στη ρυθμική γυμναστική, τη ζωή της αλλά και τις ομορφιές της πατρίδας της, της Κεφαλλονιάς. “Σαφώς και θέλω να γυρίσω στο νησί, όταν θα κάνω οικογένεια. Εκεί θέλω να μείνω μόνιμα. Δεν ξέρω αν θα αργήσει, όπως τα φέρει η ζωή. Μακάρι να μην αργήσει”, σημείωνε μεταξύ άλλων η όμορφη Άννα…