Ημερίδα Αθλητικού Τουρισμού - Βούλα Ζυγούρη

Την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά σπουδαίους Έλληνες  Ολυμπιονίκες θα έχουν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο στο “Elite City Resort”.

Στην ημερίδα με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός» που συνδιοργανώνουν ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στις 12 μ. στα πλαίσια του 3ημέρου εκδηλώσεων για τα  «Παπαφλέσσεια», θα δώσουν το παρόν οι παρακάτω σπουδαίοι αθλητές.

Bούλα Κοζομπόλη- αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης,
Βούλα Ζυγούρη – Ολυμπιονίκης πάλης ,
Βασίλης Πολύμερος – αργυρός και χάλκινος Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας
Χρύσα Μπισκιτζή –Ολυμπιονίκης κωπηλασίας,
Γεωργία Ελληνάκη- αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Ευη Μωραιτίδου- αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Κώστας Λούδης- Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Νίκος Ξυλούρης-Ολυμπιονίκης Κολύμβησης
Λάμπρος Παπακώστας- Ολυμπιονίκης ύψους
Βιργινία Κραβαριώτη-  χάλκινη Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας,
Σοφία Παπαδοπούλου- χάλκινη Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας,
Σαββίνα Αναστασίου- Ολυμπιονίκης συγχρονισμένης κολύμβησης
Δημήτριος Μούγιος- αργυρός Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας
Νίκος Σιρανίδης- Χρυσός Ολυμπιονίκης καταδύσεων
Νίκος Δεληγιάννης- Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Αγγελική Καραπατάκη- αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης,

Το θέμα της ημερίδας  είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς ο «Αθλητικός Τουρισμός» αποτελεί έναν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας και αφορά όλους μας.

Τόσο οι Ολυμπιονίκες από την πλευρά των αθλητών και ληπτών Αθλοτουριστικών Υπηρεσιών, όσο και οι υπόλοιποι διακεκριμένοι ομιλητές από την πολιτική ζωή του τόπου, τον ιατρικό, αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο, θα μας μεταφέρουν χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα που αξίζει να ενημερωθούμε.

Το πρόγραμμα
της ημερίδας

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δημήτρης Πουλόπουλος και η Βούλα Κοζομπόλη εκ μέρους των διοργανωτών, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νικάς, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο γεν. γραμματέας του Υπ. Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Στέφανος Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΜΟΤ ΑΕ Νικήτας Κάρτσωνας.

Οι ομιλίες και το πρόγραμμα θα είναι το εξής:

12.15 – 12.30 μ.μ.: Η ολυμπιονίκης του πόλο και γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου. Θέμα: “Ο αθλητικός τουρισμός. Έννοιες και κατηγοριοποιήσεις”.

12.30 – 12.35 μ.μ.: Παράδοση βιβλίου υπογραφών δημοτών Καλαμάτας για την διατήρηση του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Η παράδοση θα γίνει από τον Παν. Νίκα στην Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης.

12.35 – 12.50 μ.μ.: Η Βούλα Ζυγούρη, ολυμπιονίκης πάλης. Θέμα: “Κάνοντας την κρίση ευκαιρία”.

12.50 – 1.05 μ.μ.: Ο υπεύθυνος οργάνωσης των Παπαφλεσσείων  Γιάννης Καλυβιώτης. Θέμα: “Τα διεθνή meetings στην Ελλάδα. Δεδομένα, ζητούμενα, προοπτικές”. Θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση ολυμπιονικών του στίβου από τους επικεφαλής των Παπαφλεσσείων.

1.05 – 1.20 μ.μ.: Ο πρόεδρος ΔΡΑΤΤΕ, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος τουριστικών επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας Δημήτρης Λαλούμης. Θέμα: “Στρατηγικές Ανάπτυξης Αθλητικού Τουρισμού”.

1.20 – 1.35 μ.μ. Θέμα: “Οπτικές για την χορηγική υποστήριξη”. Από την πλευρά των υποστηρικτών θα μιλήσει ο υπεύθυνος της TOYOTA HELLAS για την Μεσσηνία Κυριάκος Κακούρος. Από την πλευρά των αθλητών οι ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη.

1.35 – 1.50 μ.μ.: Ο ιατρός φυσικής ιατρικής αποκατάστασης, υπεύθυνος ιατρικής υποστήριξης Παπαφλεσσείων Λάμπρος Παπούλιας. Θέμα: “Ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών και διαμενόντων”.

1.50 – 2.05 μ.μ.: Ο δικηγόρος, συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μπουλούκος. Θέμα: “Κοινωνική επιχειρηματικότητα και αθλητισμός”.

2.05 – 2.20 μ.μ.: Ο δημοσιογράφος Μάκης Τσίλκος. Θέμα: “Ο αθλητικός τουρισμός ως πυλώνας ανάπτυξης και η προβολή του μέσα από τα ΜΜΕ”.

2.20 – 2.30 μ.μ.: Ερωτήσεις – συζήτηση

2.30 μ.μ: Cocktail, ελαφρύ γεύμα.

Την ημερίδα θα συντονίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιάννης Σταθόπουλος.