Ερώτηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας αθλητών οι οποίοι είχαν μια οργανική θέση στο Δημόσιο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Προς τους Υπουργούς :

– Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Κο Κυριάκο Μητσοτάκη

– Πολιτισμού & Αθλητισμού Κο Πάνο Παναγιωτόπουλο

Θέμα: “Εκτός Δημοσίου οδηγούνται οι διακριθέντες αθλητές Δημόσιοι Υπάλληλοι”

Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο διορισμός των διακριθέντων αθλητών στη δημόσια διοίκηση βάσει των ειδικών διατάξεων του Ν.2725/1999, συνιστούσε και συνιστά μια ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας να τιμήσει αυτούς που τίμησαν την Πατρίδα, πετυχαίνοντας διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες του ολυμπιακού προγράμματος, σε παραολυμπιάδες, σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα.

Επειδή σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κ.Υ.Α. που εξέδωσε στις 9/8/2013 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας όσοι έχουν προσληφθεί “από την πίσω πόρτα”.

Επειδή στην Υπουργική απόφαση που προσδιορίζει τα κριτήρια, εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, δεν περιλαμβάνονται οι διακριθέντες αθλητές.

Επειδή η Κ.Υ.Α. παρέβλεψε ότι οι αθλητές πληρούν τους κανόνες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Επειδή είναι προσβλητικό οι άνθρωποι που μας έκαναν υπερήφανους, να εντάσσονται στην κατηγορία που ο Υπουργός προσδιορίζει ως “πίσω πόρτα” ενώ έκαναν χρήση νόμιμου δικαιώματός τους ειδικής διάταξης του αθλητικού νόμου που συνεχίζει να ισχύει.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί,

1.Έχετε την πρόθεση να διορθώσετε άμεσα και με ποιό τρόπο την αδικία που προκάλεσε η Υπουργική Απόφαση που εσείς υπογράψατε;

2.Έχετε την πρόθεση να προστατέψετε την αξιοπρέπεια των διακριθέντων αθλητών, που θίγονται άμεσα ηθικά και υλικά από την Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που δεν λαμβάνει υπόψη ένα νόμο που το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού προώθησε προκειμένου να τους τιμήσει;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Σοφία Σακοράφα».

https://www.enikos.gr/politics/erotisi-sakorafa-gia-tous-olympionikes/231346/