Μαρία Πρεβολαράκη

Στο νοσοκομείο οδήγησε την Μαρία Πρεβολαράκη η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης γυναικών που συνεχίζεται στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2014 ταλαιπωρείται από μία κήλη και το μαχητικό της πνεύμα την ώθησε να αψηφήσει τις οδηγίες των γιατρών να μην αγωνιστεί στους αγώνες.

Η Μαρία Πρεβολαράκη ένιωσε δυνατούς πόνους από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα της με την τριταθλήτρια Ευρώπης Ναταλία Μπούντου (Μολδαβία) αλλά, παρά την πίεση των προπονητών της, αρνήθηκε να σταματήσει και, παρόλο που έχανε ,ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς να εγκαταλείψει. Στη συνέχεια, από την ένταση και τη στενοχώρια λιποθύμησε και η ελληνική αποστολή της μετέφερε στο νοσοκομείο. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οι γιατροί της τοποθέτησαν «κολάρο» επέστρεψε στο ξενοδοχείο της ομάδας.

«Ήθελε να παλέψει και να μην τα παρατήσει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους πόνους δεν κατάφερε να δείξει ούτε το 10% των δυνατοτήτων της. Τώρα θα κυκλοφορεί με “κολάρο”. Τη Δευτέρα (15/9) θα επιστρέψει στην Αθήνα και εκεί θα δούμε πως μπορεί να γίνει η καλύτερη αποκατάστασή της ώστε του χρόνου να είναι σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», υπογράμμισε ο Κώστας Θάνος.

Τη… σκυτάλη θα πάρει αύριο (12/9) η Αγόρω Παπαβασιλείου. Η πρωταθλήτρια των 63 κ. θα αντιμετωπίσει την νεαρή Τσέχα Αντέλα Χανζλίκοβα, η οποία αυτή τη χρονιά ήταν 3η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ελληνορωμαϊκής… πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα θα κάνουν αύριο οι Πέτρος Μανουηλίδης (75 κ.) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (85). Ο Μανουηλίδης θα βρεί απέναντί του τον πρωταθλητή Αμερικής Άντριου Μπίσεκ (ΗΠΑ) και ο Παπαδόπουλος τον Καζάχο Αμάν Τοκτογκόνοφ.