Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 την τελετή απονομής των βραβείων του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Στη διάρκεια της τελετής, θα απονεμηθούν τα βραβεία στις πέντε ομάδες που δημιούργησαν τα καλλίτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Το σχολείο της νικήτριας ομάδας κερδίζει ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος θα διατεθεί ως δωρεά από συνεργάτες του προγράμματος. Σε όλους τους μαθητές θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν ιστορίες με κεντρικό μήνυμα «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» με τη συμμετοχή παιδιών από τα παιδικού χωριού SOS Βάρης, Ελλήνων Ολυμπιονικών και της χορευτικής ομάδας hip hop Beat International. Διαβάζει η Άλκιστις Πρωτοψάλτη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης και η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παύλου Γαβαλά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με email ( about@olympictruce.org) ή μέσω facebook

https://www.artandlife.gr/athens/events/teleti_aponomis_brabeion_panellinioy_sxolikoy_diagonismoy_leme_oxi_ston_sxoliko_ekfobismo