Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 15

 

Από  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τίθεται σε εφαρμογή το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα του «Κοινωνικού Σχολείου» σε συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ενεργή συμμετοχή σημαντικού αριθμού φορέων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΣΕΓΑΣ, ΟΚΑΝΑ, ΕΣΔΥ, ΙΨΣΥ, Ε.Ο.Ε., ΔΚΟΕ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ΙΕΠ, ΙΙΒΕΑΑ,ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Σ.Ε.Ο., κ.α.).

Το «Κοινωνικό Σχολείο» θα ασχοληθεί με τους ακόλουθους άξονες: την άθληση, την διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, την πρόληψη του εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, την πρόληψη των ατυχημάτων, την εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.
 

Στο πλαίσιο, λοιπόν, των θεματικών αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής  του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων  σε συνεργασία με το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., διεξάγει το Πανελλήνιο Πρόγραμμα, το Kids’ Athletics. Το Πρόγραμμα της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (I.A.A.F.), «Kid’s Athletics»  είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού.

Για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα kid’s Athletics ξεκίνησε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου, του Δημάρχου Επιδαύρου, κ. Κωνσταντίνου Γκάτζιου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Πέτρου Μισθού, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Κωνσταντίνου Δαρσινού και Ιωάννη Γαληνού αντίστοιχα, Ολυμπιονικών, εκπαιδευτικών και άλλων τοπικών φορέων.
 

Περισσότερα από 800 παιδιά από δημοτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής πήραν μέρος και βίωσαν μια μοναδική εμπειρία, όχι μόνο γιατί μετείχαν σε ένα εξελιγμένο πρόγραμμα, αλλά και γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να αθληθούν σε ένα αρχαίο στάδιο.

 

Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 1 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 2 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 3 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 4 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 5 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 6 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 7 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 8 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 9 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 10 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 11 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 12 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 13 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 14 Κοινωνικό Σχολείο - Επίδαυρος - Βούλα Ζυγούρη 16