Βασισμένο σε μια ιδέα της Ολυμπιονίκη του Μπάσκετ και προπονήτριας των ακαδημιών του ΖΑΟΝ Κηφισιάς Τατιάνας Καββαδία και με την συνεργασία των προπονητριών Ιωάννας Καποσούζη του Ολυμπιακού και Υβέττα Κοπάτσκοβα του Πανιωνίου, καθώς και του Συλλόγου Θρία Ασπροπύργου, ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη δράση του “We Love Basketball”. Στόχος είναι η προαγωγή της καλαθοσφαίρισης γυναικών, επενδύοντας στις νεαρές ηλικίες των κοριτσιών. Επιπλέον, μέσω της εμπλοκής βετεράνων καλαθοσφαιριστριών όπως η Σοφία Κλιγκοπούλου (η οποία σήμερα τιμήθηκε για την προσφορά της στο άθλημα) και άλλων εμβληματικών μορφών του αθλήματος όπως ο Αργύρης Καμπούρης (στο οποίο αφιερώθηκε το σημερινό τουρνουά επ’ αφορμή της επετείου του ‘87) αποσκοπούμε στην προσφορά κινήτρων τόσο για τις αθλήτριες όσο και για όσα κορίτσια στο εξής ασχοληθούν με το άθλημα. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΟ, ΣΠΑΚΕ, ΕΚΑ ενώ εντάχθηκε στον προγραμματισμό του “Make Place for One More Woman”.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ΣΕΟ και project leader του “Make Place for One More Woman” Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε μεταξύ άλλων: “ .. το κλειδί για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες τις δομές του αθλητισμού είναι η συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα.” Την σκυτάλη πήρε η γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη όπου έκανε την παρουσίαση και βραβεύσεις.

Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 1

Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 2 Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 3 Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 4 Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 5 Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 6 Τουρνουά We love basketball - Βούλα Ζυγούρη 7