Αρτιόμ Κιουρεγκιάν

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της Αθήνας πραγματοποίησε την υπόσχεσή του και κατέκτησε την πρώτη θέση στα 58κ. της ελληνορωμαϊκής κατηγορίας Α στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων, ενώ η Ελλάδα πανηγύρισε ακόμα το ασημένιο μετάλλιο με τον Δημήτρη Κολιτσόπουλο και το χάλκινο με τον Γιώργο Μπούκη.

Ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τους αντιπάλους τους αλλά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τον Σουηδό Κιμ Χολκ τον οποίο νίκησε με 3-0. «Είχα πει ότι θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα και το έκανα. Αγωνίστηκα και για τα νέα παιδιά. Για να μάθουν για την πάλη και να έρθουνστο άθλημα. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας και δυσκολεύτηκα για να προετοιμαστώ. Το μετάλλιο μου το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες. Θέλω να τους πω ότι δεν πρέπει να σταματήσουν ποτέ να παλεύουν. Μόνοέτσι θα κατακτήσουν τους στόχους τους», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης, Κώστας Θάνος, σημείωσε: «Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Με τον Αρτιόμ ήμασταν συναθλητές και τώρα πήρετο χρυσό μετάλλιο ενώ εγώ είμαι πρόεδρος της ομοσπονδίας».

Στο ταπί του κλειστού Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε και ο 68χρονος αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Κολιτσόπουλος ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στέλνοντας το μήνυμα πως η πάλη είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων: «Η πάλη δεν έχει ηλικία. Όλοι οι άνθρωποι παλεύουμε από την ημέρα που γεννιόμαστε και αυτό είναι μία απάντηση σε αυτούς που θέλησαν να βγάλουν το άθλημα από το Ολυμπιακό πρόγραμμα». Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μπούκης που επικράτησε επί του Λευκορώσου Ντούντκο με 6-0. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους νέους αθλητές, τους νυν πρωταθλητές, οι οποίοι βοήθησαν εμάς, τους βετεράνους, να βρεθούμε σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Ευχαριστώ, επίσης, τους εθελοντές μας. Νιώθω πολύ όμορφα που συμμετείχα στη διοργάνωση και πήρα το χάλκινο μετάλλιο. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό γιατί είναι η τελευταία φορά που αγωνίζομαι. Ευχαριστώ, ακόμα, τους παλιούς προπονητές μου, τον κόσμο, την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου διότι είναι τα πιο σημαντικά μετάλλια της ζωής μου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Οι θέσεις των άλλων Ελλήνων αθλητών που αγωνίστηκαν σήμερα: Κατηγορία Α: 69κ.: Γιαλί Βιάτσεσλαβ 10ος, Κατηγορία G: Κων/νος Σακελλαρίδης 7ος. Αύριο αγωνίζονται στην ελληνορωμαϊκή οι Έλληνες: Κατηγορία B: 63κ.: Στυλιανός Κεβρεκερίδης, 69κ.: Αλέξανδρος Δαλικώνης, Βασίλειος Μπούκης, Βασίλειος Κουπλίδης, 76κ.: Φώτιος Μπαμιατζόγλου, Εμμανουήλ Καραβάνος, Βασίλειος Σπανουδάκης, Βαλέριος Καγκουασβίλι, 85κ.: Πραξιτέλης Βασιλακόπουλος, ΒασίλειοςΜπατάλας, 97κ.: Λεωνίδας Μανταδάκης, Δημήτριος Χαλκιάς, 130κ.: Γεώργιος Κυριακίδης, Νικόλαος Τσίγκας. Κατηγορία Ε: 69κ.: Ανδρέας Ράλλης, 76κ.: Γεώργιος Παπαγεωργίου, 85κ.: Νικόλαος Μπονατάκης, Κων/νος Τράσκας. Κατηγορία F: 58κ.: Γεώργιος Πατσιανίδης, 76κ.: Δημήτρης Χριστόφορος.

http://sportsfeed.gr/2015/10/17/xrisos-o-kiouregkian/