Η ΔΡΑΣΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

H Μεσσηνία αποτέλεσε τον δεύτερο σταθμό της δράσης «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα» που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η σύμπραξη του ΣΕΟ με τις τοπικές κοινωνίες και φορείς από τους οποίους προσκαλείται, προκειμένου τα μέλη του να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών φαινομένων καθώς και στην προαγωγή του αθλητισμού και της υγείας, τόσο στη νεολαία όσο και στον ενήλικο πληθυσμό.

Στον πρώτο σταθμό της δράσης «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα» στην Κορινθία ο Σ.Ε.Ο. οργάνωσε τη σημαντική επιστημονική ημερίδα «Ο Ελληνικός Αθλητισμός στα χρόνια της κρίσης», με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το φάσμα του αθλητισμού, ενώ με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου (Ν.Ο.Ξ.) και την ενεργό συμμετοχή των Ολυμπιονικών Σοφίας Παπαδοπούλου και Βιργινίας Κραβαριώτη, διοργάνωσαν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Ανοικτών Οριζόντων και Προοπτικής», που αποτέλεσε την αφορμή πολλοί μαθητές των σχολείων της περιοχής να έρθουν κοντά στο άθλημα.

Η Μεσσηνία ως ο δεύτερος σταθμός της δράσης «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα» έδωσε την ευκαιρία σε έξι Ολυμπιονίκες να αναπτύξουν το ρόλο του αθλητισμού ως μέσο πρόληψης των ναρκωτικών, ενώ στο Αθλητικό Πανόραμα που διοργανώθηκε στο πάρκο σιδηροδρόμων της Καλαμάτας με τη συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας και με την συμμετοχή τοπικών αθλητικών σωματείων, παρουσιάστηκαν στο κοινό τα αθλήματα του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ, της Ρυθμικής Γυμναστικής, της Ιστιοπλοΐας και του Μπάσκετ.

Πιο συγκεκριμένα οι: Δημοσθένης Ταμπάκος (Πρόεδρος Σ.Ε.Ο.), Βούλα Κοζομπόλη (υδατοσφαίριση), Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη (ιστιοπλοΐα), Βούλα Ζυγούρη (πάλη) και Νίκος Ξυλούρης (κολύμβηση) με ομιλίες και παρεμβάσεις τους, τόσο στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Στρατού, όσο και σε σχολεία και λοιπούς κοινωνικούς φορείς της Μεσσηνίας, αναφέρθησαν εκτενώς στο θέμα της πρόληψης των εξαρτήσεων. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, κ. Ηλία Μιχαλαρέα, ο οποίος στην ομιλία του στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, σημείωσε ότι πολλοί νέοι ξεκινάνε τα ναρκωτικά κατά την περίοδο της στρατιωτικής τους θητεία.

Η ιδανικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η παρότρυνση των νέων στην ενασχόληση με τον Αθλητισμό, και σ’ αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΟ, σε μία έμπρακτη προσπάθεια προαγωγής του αθλητισμού και της υγείας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας οργάνωσαν «Αθλητικό Πανόραμα», όπου αθλητές και αθλήτριες από τον Φιλογυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας, τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο «Ο Αίολος», Σχολή TAE KWO DO από την Καλαμάτα, καθώς και 6 ομάδες μπάσκετ από Καλαμάτα, Μεσσήνη και Κυπαρισσία έκαναν επίδειξη των αθλημάτων τους, προκαλώντας το θαυμασμό του παρευρισκόμενου κόσμου. Επιπλέον, ο Καλαματιανός Πρωταθλητής του Τραμπολίνο Απόστολος Κουταβάς, κυριολεκτικά ανέβασε στα ύψη μικρούς και μεγάλους.

Με την ολοκλήρωση της της επίσκεψης αυτής στη Μεσσηνία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κος Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε: «Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνεχίζει τις δράσεις του ανά την Ελλάδα, με σκοπό να συμβάλλει μέσω της προαγωγής του αθλητισμού, στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων και προβλημάτων, τα οποία εμφανίζουν ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια»…

Μετά τις επισκέψεις των Ολυμπιονικών στα σχολεία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Κέντρο νεότητας της μητροπόλεως

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 13

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 12 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 11 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 10 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 9 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 8 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 7 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 6 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 5 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 4 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 3 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 2 Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - Βούλα Ζυγούρη 1

Δείτε το Video με την Ολυμπιονίκη της πάλης Σταυρούλα Ζυγούρη στις δράσεις του συλλόγου ελλήνων ολυμπιονικών.