Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 1

Σημαντικοί Φορείς και Μεγάλες Προσωπικότητες του Αθλητισμού επικουρούν το Έργο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου
H Διεύθυνση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί :

1) Tον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών
Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσα από τον Σύλλογο τους έχουν εκπονήσει το πρόγραμμα «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα» όπου με δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, ενεργοποιούνται προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν στην Ελληνική Κοινωνία γνώσεις, εμπειρίες και κυρίως έμπνευση μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε.

Ακόμη με το πρόγραμμα «Αθλητικός Προσανατολισμός» και μέσα από μία βιωματική και παιγνιώδη προσέγγιση παρουσιάζουν στους μαθητές που επισκέπτονται το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου όλο το φάσμα των Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους:

Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης της Αθήνας με την εθνική ομάδα πόλο γυναικών,
Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης της Πάλης
Εύη Μωραϊτίδου, Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης
Μαρία Καραγιανοπούλου, 5η θέση Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 (Αθήνα) στα 48 κιλά
Βιργινία Κραβαργιώτη Χάλκινη Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας

2) Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Αποστολή του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι η προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, και η καλλιέργεια της ιδέας της διεθνούς κατανόησης. Τα μέλη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας συνεργάζονται με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως : “Σέβομαι τη διαφορετικότητα”, “Imagine Peace”, “ Kids’ Athletics” μεταλαμπαδεύουν στους επισκέπτες του Μουσείου τις Ολυμπιακές αξίες . Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 10 – 15 ετών και είναι οργανωμένα σε 4 θεματικές περιοχές, που αντικατοπτρίζουν τα ιδανικά της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους:
-Ντόρα Πάλλη Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας
-Cliff Parry Βρετανός εκπαιδευτικός Yπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΔΚΟΕ .

3) Το ΣΕΓΑΣ
Ο ΣΕΓΑΣ παραμένει αρωγός της προσπάθειας εμπλουτισμού του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, αποστέλλοντας πολύτιμο αθλητικό υλικό, συμβάλλοντας στην καταγραφή και διαφύλαξη της αθλητικής μας ιστορίας.

4) Την 51η Περιφέρεια Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.
Οι Πρωτοβάθμιοι εκπαιδευτικοί μας είναι οι δημιουργοί του εκπαιδευτικού προγράμματος « Ψάξε και Βρες». Με τη συνεχή παρουσία τους στο Μουσείο ενημερώνονται και υποστηρίζουν τις αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

5) Τις Πρεσβείες των χωρών Κένυα – Κίνα- Ιαπωνία – Αμερική
Οι Πρέσβεις των παραπάνω χωρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Μουσείο συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του με πολύτιμα εκθέματα Διεθνών Μαραθωνίων που διοργανώνονται στις χώρες τους και προβάλουν το έργο του διεθνώς.

6) Τους Έλληνες Πρωταθλητές του Μαραθωνίου Δρόμου.

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς τα μεγαλύτερα ονόματα του Μαραθωνίου Δρόμου συνεργάζονται με το Μουσείο και παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τον Μαραθώνιο, την Φυσική Άσκηση, την Υγιεινή Διατροφή κ.λ.π

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Πρωταθλητές και τις Πρωταθλήτριες:
Σπύρο Ανδριόπουλο( Κάτοχο Ρεκόρ Πανελληνίων Επιδόσεων)
Νίκο Πολιά ( Κάτοχο Ρεκόρ στην Κλασσική Διαδρομή)
Χρήστο Παπαχρήστο ( Πρωταθλητή – Βαλκανιονίκη- Ομοσπονδιακό Προπονητή)
Κυριάκο Λαζαρίδη ( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Δημήτρης Θεοδωρακάκος ( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Δήμητρα Παπασπύρου (Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου)
Γιώργο Μάλλιαρη( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Νίκο Πούλιο ( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Νικήτα Μαρκάκη ( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Σπύρο Νάκο ( Πρωταθλητή Μαραθωνίου)
Χάιντι Διακομοπούλου ( Μαραθωνοδρόμος)

7) Τα Special Olympics Hellas
Ιδιαίτερα την πρόεδρο του Θεσμού κα Γιάννα Δεσποτοπούλου

8) Τους Συλλόγους Μαραθωνοδρόμων του Δήμου Μαραθώνος
– ΑΠΣ Τελμησσός
– ΑΠΣ Μιλτιάδης

 

9) Τους Εθελοντές του Δήμου Μαραθώνος,
Ιδιαίτερα :
– Ποδηλατο -Δράση Εθελοντισμός
– Εθελοντές Μαραθώνα
– 1ο Σύστημα Ναυτο-προσκόπων Ραφήνας

10) Τον Μουσικοσυνθέτη κο Γιάννη Ψειμάδα, την Αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη , την Διευθύντρια του Ωδείου Μαραθώνα κα Δώρα Ρούση , τις παιδικές χορωδίες του Δήμου Μαραθώνα, τον Διακεκριμένο Συγγραφέα –Δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ κο Γιάννη Μαμουζέλο, την εγγονή του αείμνηστου Πρωταθλητή και ¨Ενδοξου Πατριώτη Στυλιανού Κυριακίδη κα Μάρω Κοντού, τον γνωστό Μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Γερμανό, τον διακεκριμένο Αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο.

΄Ολοι τους βοήθησαν αφιλοκερδώς στις πολιτιστικές δράσεις του Μουσείου μας.
Τέλος Ευχαριστούμε όλους τους Δημότες Μαραθώνα για την συνεχή παρουσία τους στο χώρο στηρίζοντας το έργο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 2 Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 3 Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 4 Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 5Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου - Βούλα Ζυγούρη 6