Make place for one more woman - Βούλα Ζυγούρη

Πρόγραμμα που εκπονεί ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, με την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή, με στόχο την διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες εκφάνσεις και δομές του αθλητισμού, παρουσίασε στο IONION FM, η Βούλα Ζυγούρη, ολυμπιονίκης πάλης και γενική γραμματέας του συλλόγου ολυμπιονικών. Στα πλαίσια του έργου διεξήχθη αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συνδέσμου Παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 άξονες για την ενίσχυση των γυναικών στον αθλητισμό και μεταξύ άλλων συμβουλευτική και σεμινάριο mentoring  για να δουλεύουν με αθλήτριες και να τις καθοδηγήσουν.

Κατεβάστε την συνέντευξη της Βούλας Ζυγούρη στον σύνδεσμο παρακάτω

Ionion FM – Συνέντευξη Βούλα Ζυγούρη 25-05-2016

Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι του προγράμματος θα βρίσκονται στην Καλαμάτα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 213 1316112 ή 3. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι Γυναίκες του Μπάσκετ συμμετέχουν στο «Μake Place for one more Woman» για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό

Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) αναμετρήθηκε με την ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών (ΣΠΑΚΕ) προς αρωγή του “Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού”. Στο ημίχρονο του αγώνα ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης, ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του ΣΠΑΚΕ ενώ ο ΣΕΟ τιμήθηκε για την προσφορά του στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα.

Η εν λόγω διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Make Place for One More Woman” που στοχεύει στην διεύρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε όλες εκφάνσεις και δομές του αθλητισμού.

Οι γυναίκες του μπάσκετ, Κωστάκη, Καλέντζου, Σαμαρούκοβα, Κωνσταντινίδου (ΣΕΟ) και Σαμαντούρα, Βαρβέρη, Μιτέκο, Ουζούνη και Γκόγκου (ΣΠΑΚΕ) έγιναν ενεργά μέλη του “Make Place for One More Woman” και συντάχθηκαν στην προσπάθεια της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη και των συνεργατών της, για την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Η υπεύθυνη του Γυναικείου Τομέα του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης και Ολυμπιονίκης του Αθλήματος Τατιάνα Καββαδία δήλωσε: «Σήμερα τιμάμε τον άνθρωπο που μας ενέπνευσε να ξεκινήσουμε να παίζουμε μπάσκετ και παράλληλα συντασσόμαστε στο όραμα να αποκτήσουν οι γυναίκες το ρόλο και το χώρο που τους αρμόζουν στον αθλητισμό».

Η εμπνεύστρια του προγράμματος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε : «Πριν από 2 χρόνια σε μία ανάλογη εκδήλωση ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αναγνωρίζοντας την σπουδαία του αξία, έκρινε ότι ήταν ώρα να εντάξει τον Νίκο Γκάλη στις τάξεις του ως επίτιμο μέλος του. Από την έμπνευση που έδωσε σε όλους μας ο Γκάλης, όλος ο Ελληνικός Αθλητισμός ανέβηκε, και μαζί του και ο Γυναικείος. Τώρα είναι ώρα να τον πάμε ένα βήμα παραπέρα. Το «Μake Place for One more Woman” είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τον Μάιο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2017,  με δυνατότητα  απεριόριστης χρονικής επέκτασης μετά το πέρας του πρώτου έτους. Θα εφαρμοστεί στην χώρα μας – στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις – αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές  χώρες όπως η Ιταλία, Γεωργία και η Κύπρος.

Στο πρόγραμμα  ενώνουμε τις δυνάμεις μας Ολυμπιονίκες, διακριθείσες αθλήτριες, μέλη του Ολυμπιακού κινήματος, διοικητικά στελέχη του αθλητισμού και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε χώρο για μια ακόμη γυναίκα!”…

Η Project Manager του προγράμματος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ολυμπιονικών κα Βούλα Ζυγούρη δήλωσε μεταξύ άλλων: « Στον 1ο αγώνα μεταξύ Συλλόγου Ολυμπιονικών και ΣΠΑΚΕ, συμμετείχε μόλις μία γυναίκα η Τατιάνα Καββαδία. Δύο χρόνια αργότερα συμμετέχουν 4 από κάθε ομάδα, σύνολο 8 καθώς και 2 βοηθοί προπονητές.

Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΟ Αγγελική Καραπατάκη μεταξύ άλλων υπογράμμισε την κοινωνική δράση του ΣΕΟ και την σημασία της συλλογικής προσφορά πεσούσης της δυσμενούς συγκυρία που η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί.

Αυτό λοιπόν είναι προς την κατεύθυνση του προγράμματος «Make Place for one more woman”, ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν την θέση που τους αρμόζει και σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Η επόμενη δράση του προγράμματος εντάσσεται στον άξονα της συμβουλευτικής και αφορά  σεμινάριο mentoring το οποίο προσφέρει γνώσεις ορθής χρήσης των μεθόδων της συμβουλευτικής στους συνεργάτες του προγράμματος. Στην συνέχεια, οι μέντορες που θα προκύψουν θα δουλεύουν με αθλήτριες για να τις καθοδηγήσουν, να τις εμπνεύσουν και να τις παρακινήσουν να ασχοληθούν τόσο με την άθληση καθαυτή όσο & με τις διοικητικές δομές του αθλητισμού»…      

Το πρόγραμμά “Make Place for One More Woman” το οποίο εκπονείται ως απόρροια της πρόσφατης βράβευσης της κας Βούλας Κοζομπόλη Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με το “IOC Women and Sport Award for Europe 2015” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Για την ιστορία του εν λόγω φιλανθρωπικού αγώνα για τον ΣΕΟ συμμετείχαν οι ακόλουθοι Ολυμπιονίκες: Μιχάλης Κακιούζης, Τατιάνα Καββαδία, Αναστασία Κωστάκη, Τούλα Καλέντζου{Καλαθοσφαίριση}, Γιώργος και Ξενοφώντας Κουτσιούμπας {Πάλη}, Νίκος Σιρανίδης {Καταδύσεις}, Νικόλαος Δεληγιάννης {Υδατοσφαίριση}. Προπονητής Παναγιώτης Γιαννάκης και βοηθός προπονητή Άννυ Κωσταντινίδου.

Για τον ΣΠΑΚΕ συμμετείχαν οι ακόλουθοι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές: Τάκης Κορωναίος Λιβέρης Ανδρίτσος, Βασίλης Σούλης, Νίκος Χατζής, Γιώργος Αγιασωτέλης, Σάκης Τζαλαλής, Σαράντης Παπαχριστόπουλος, Νίκος Κατσουλίδης, Όλγα Βαρβέρη, Βίβιαν Γκώγκου, Κωσταντίνα Ουζούνη, Τίνα Μιτέκο προπονητής Κώστας Μπογατσιώτης και βοηθός Γιασεμή Σιαμαντούρα.

http://ionionfm.gr/player.php?clipid=59374&Narea=%CA%C1%CB%C1%CC%C1%D4%C1&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=