Βούλα Ζυγούρη ΕΣΠΑΝ 2

Στην εορταστική εκδήλωση, λόγω των ημερών, του Ανοιχτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης (ΑΙΕ) βρέθηκαν δυο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Σωματείων Πάλης Αττικής και Νήσων (ΕΣΠΑΝ), η κυρία Βούλα Ζυγούρη και η κυρία Φανή Ψαθά, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, Σολωμού 20, στο κέντρο της Αθήνας.

Η οικοδέσποινα της βραδιάς και Γενική Διευθύντρια του ΑΙΕ, κυρία Βασιλική Μιχαλοπούλου ξενάγησε τα δυο προαναφερθέντα μέλη της επιστημονικής επιτροπής στους μοντέρνους χώρους και στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, όπου πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα σεμινάρια και οι ημερίδες.

Με την ευκαιρία, επισημοποιήθηκε η πρόταση συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων – ΕΣΠΑΝ και ΑΙΕ – και η όσο το δυνατόν αμεσότερη υλοποίηση των προγραμμάτων και σχεδίων – από πλευράς επιστημονικής ομάδας της ΕΣΠΑΝ – που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση πληθώρας εκπαιδευτικών σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων.

Η Γενική Διευθύντρια του ΑΙΕ πρότεινε η πραγματοποίηση αρκετών τέτοιων δραστηριοτήτων να “στεγαστούν” στις άνετες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες σεμιναρίων του ΑΙΕ και μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστούν με την ΕΣΠΑΝ και οι καθηγητές, οι εκπαιδευτές ενηλίκων και οι επιστημονικοί τους συνεργάτες. Και πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία θα είναι αρτιότερη πάνω σε θέματα όπου ειδικεύονται οι παραπάνω όπως: ψυχολογία, διατροφή-διαιτολογία, κοινωνιολογία, διοίκηση, πολιτιστικά, παιδαγωγικά, οικονομικά, αγωγή υγείας, στρατηγικές διδασκαλίας, διαχείριση κρίσεων.

Λίγα λόγια για το ΑΙΕ

Το Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα σύγχρονο κέντρο σπουδών, προσανατολισμένο στη Δια βίου Εκπαίδευση και στην Επιμόρφωση Ενηλίκων. Αποστολή του είναι να παρέχει εκπαίδευση υψηλής ποιότητας σε ενήλικες που στοχεύουν να ξεχωρίσουν επαγγελματικά και προσωπικά. Το ΑΙΕ μετά από 7 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης με το πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων έχει την τεχνογνωσία, την υποδομή και την εμπειρία να προσφέρει εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το σύνολο των σύγχρονων τρόπων εκπαίδευσης: Distance Learning, E- Learning, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες εργασίας.