Άρθρο από το Life Speed

http://www.lifespeed.gr/look-ut/item/13426-γενναία-και-λογική-απόφαση-η-ματαίωση-της-λαμπαδηδρομίας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ματαιώσει την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους και να παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» χωρίς την παρουσία κοινού για λόγους δημόσιας υγείας. Μια απόφαση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των ολυμπιακών λαμπαδηδρομιών.

Διαβάστε τι απάντησε για το θέμα η Ολυμπιονίκης  Σταυρούλα( Βούλα) Ζυγούρη  ως επιλεγμένη λαμπαδηδρόμος , και ως Μέλος του Δ.Σ τη Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ):

“Σε στιγμές κρίσης για την υγεία των συμπολιτών μας, βασική προτεραιότητα είναι η προστασία της. Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν σωστή, γενναία και από άποψη λογικής, αναμενόμενη.

Διότι οι ενέργειες του κεντρικού θεσμού ανάπτυξης και προστασίας του Ολυμπιακού Κινήματος δεν θα μπορούσαν παρά να εκπορεύονται από μια κουλτούρα που στηρίζεται στην εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και να χαρακτηρίζονται από σεβασμό στον συνάνθρωπο και έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Προκειμένου να ανακοπεί η επέκταση αυτής της πανδημίας και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, κοινωνική ευθύνη σημαίνει εφαρμόζουμε στις προτροπές των ειδικών προς όφελος του συνόλου”.

 

Αριστέα  Κοντόζογλου

 

Δημοσιογράφος-Ραδιοφωνική Παραγωγός

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

Μέλος της Ε.Σ.Ε.Τ