Λαμπρή τελετή εγκαινίων στο νέο «κόσμημα» του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Εγκαίνια Πάρκο Ακάδημος Κομοτηνή Βούλα Ζυγούρη 1

Σε κλίμα ενθουσιασμού, με πρωταγωνιστές δεκάδες δραστήριους μαθητές δημοτικών σχολείων της Ροδόπης, τελέστηκαν χθες στην πανεπιστημιούπολη τα επίσημα εγκαίνια του αθλητικού πάρκου «Ακάδημος», που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ. Ο νέος χώρος άθλησης για μικρούς και μεγάλους, τον οποίο από τη νέα χρονιά αναμένεται να τιμήσουν δεόντως μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητισμός και Περιβάλλον», που κοντά στις ολυμπιακές αξίες και το ευ αγωνίζεσθαι, φιλοδοξεί επίσης να προωθήσει την εκγύμναση και άσκηση σε φυσικό περιβάλλον. Αγαστή συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή είχαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο το Δημοκρίτειο και το τμήμα ΤΕΦΑΑ, όσο κι ο δήμος Κομοτηνής, που συνέβαλε στην προετοιμασία και τον εξωραϊσμό του χώρου. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους πάντοτε αυστηρούς λιλιπούτειους κριτές, που με τη συνδρομή φοιτητών του ΤΕΦΑΑ ήταν οι  πρώτοι που δοκίμασαν τις αθλητικές τους επιδόσεις στα όργανα γυμναστικής του νέου χώρου άθλησης. 

Αλλά εκτός από τους μαθητές, που με τη ζωντάνια τους, τις φωνές και τα όμορφά τους χαμόγελα, έδωσαν πανηγυρικό χαρακτήρα στα εγκαίνια, ξεχωριστό κύρος στον τελετή προσέδωσε επίσης και η παρουσία των ολυμπιονικών, Βάσως Βουγιούκα και Βούλας Ζυγούρη. Επιπλέον, τα εγκαίνια του νέου πάρκου τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ισίδωρος Κούβελος. Από τους τοπικούς φορείς, παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου, κ. Γιώργος Κώστα, η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ, κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αθλητισμού του δήμου Κομοτηνής, κ. Άλεξ Ταξιλδάρης, όπως επίσης ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Μανανάς. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, που στο μήνυμά του προς τους μαθητές, τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν την παρουσία των ολυμπιονικών στην πόλη μας, επιχειρώντας να τους μοιάσουν, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στο στίβο της ζωής. 

Βούλα Ζυγούρη «Οι τοπικοί φορείς να αγκαλιάσουν το πάρκο και να προωθήσουν το μήνυμα ότι η άθληση ανήκει στο φυσικό περιβάλλον»

Η ολυμπιονίκης της πάλης, κ. Βούλα Ζυγούρη, στο δικό της μήνυμα με αποδέκτες τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, παρότρυνε «να κάνουν δικό τους αυτό το πάρκο, να το αγκαλιάσουν, να ασχοληθούν μαζί του και να προωθήσουν το μήνυμα ότι η άθληση ανήκει στο φυσικό περιβάλλον». «Είναι καλό να μπαίνουμε σε ένα γυμναστήριο», σημείωσε, «είναι όμως πάρα πολύ καλύτερο να είμαστε έξω, να έχουμε επαφή με τη φύση και να καταλάβουμε ότι είμαστε άνθρωποι και ανήκουμε στο περιβάλλον μας».

 Βάσω Βουγιούκα «Δεν το βάζουμε κάτω, παρά τους δύσκολους καιρούς»

Η συνάδελφός της, ολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας, δήλωσε πεπεισμένη ότι μέσα από τέτοιες δράσεις περνάνε σπουδαία μηνύματα στα παιδιά, που προωθούν τις ολυμπιακές αξίες. Όσο για τη συγκυρία της κρίσης και την επίδρασή της στον αθλητισμό, η κ. Βουγιούκα υπογράμμισε ότι «δεν το βάζουμε κάτω, παρά τους δύσκολους καιρούς», ξεκαθαρίζοντας πως το πολυτιμότερο εφόδιο για νέες επιτυχίες είναι προπάντων η θέληση.

Ιλεάνα Κλοκώνη«Να δείξουμε στα παιδιά ότι το ευ αγωνίζεσθαι είναι στάση ζωής και καθημερινής συμπεριφοράς και όχι ένας απλά όρος των Ολυμπιακών Αγώνων»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, κ. Ιλεάνα Κλοκώνη έθεσε ως στόχο το «να δείξουμε στα παιδιά ότι το ευ αγωνίζεσθαι είναι στάση ζωής και καθημερινής συμπεριφοράς και όχι ένας απλά όρος των Ολυμπιακών Αγώνων». 

Γιώργος Κώστα«Το πάρκο μέρος της στρατηγικής «γεφυρώματος» του πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία»

Ο αντιπρύτανης, κ. Γιώργος Κώστα, εστίασε στον παράγοντα εξωστρέφεια, που φιλοδοξεί το Δ.Π.Θ. να ενισχύσει με τέτοιου είδους δράσεις, ενώ έκανε ειδική μνεία στη στρατηγική «γεφυρώματος» του πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, που επίσης εξυπηρετείται με την νέα δομή που φιλοξενεί το τμήμα ΤΕΦΑΑ.

Μαρία Μιχαλοπούλου«Πολύ σημαντική δράση, που μας φέρνει κοντά με το φορέα που εκπροσωπεί τις ολυμπιακές αξίες στη χώρα μας»

Η πρόεδρος του τμήματος κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δράση, αφού φέρνει σε επαφή το τμήμα με τον φορέα που εκπροσωπεί τις ολυμπιακές αξίες στη χώρα μας, την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ επισήμανε πως ο νέος χώρος άθλησης «θα δώσει την ευκαιρία και στους φοιτητές μας να εφαρμόσουν στην πράξη όλα αυτά, που εμείς γνωρίζουμε και τους διδάσκουμε». 

 Άλεξ Ταξιλδάρης«Αρχίζει και παίρνει «σάρκα και οστά» το όραμα  της αξιοποίησης της πανεπιστημιούπολης για ουσιαστικό μαζικό αθλητισμό»

Τέλος, ο κ. Άλεξ Ταξιλδάρης παρατήρησε πως «αρχίζει και παίρνει «σάρκα και οστά» το όραμα του να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε την πανεπιστημιούπολη και τον χώρο του ΤΕΦΑΑ για πραγματικό και ουσιαστικό μαζικό αθλητισμό», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το νέο αθλητικό πάρκο «θα καταφέρει να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια». Κάλεσε μάλιστα τους Κομοτηναίους να αγκαλιάσουν τη νέα δομή, που απέκτησε το πανεπιστήμιο, τονίζοντας την ανάγκη «να καταφέρει επιτέλους ακόμα πιο ουσιαστικά η κοινωνία να έρθει πιο κοντά στο πανεπιστήμιο, όχι μόνο γεμίζοντας με φοιτητές τα μαγαζιά της πόλης, αλλά γεμίζοντας την πανεπιστημιούπολη». Κλείνοντας, ο κ. Ταξιλδάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα της εγκατάστασης οργάνων γυμναστικής στο πάρκο, που να είναι προσβάσιμα για άτομα με αναπηρία. 

Από το paratiritis-sports

http://www.paratiritis-sports.gr/lampri-teleti-egkainion-sto-neo-kosmima-toy-tefaa-komotinis.html