Το βωμό του Μαραθώνα άναψε η Βούλα Ζυγούρη

Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης έγινε, η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου, στον προτελευταίο της σταθμό πριν ταξιδέψει για το Παρίσι. Το βωμό άναψε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου.

Η Βούλα Ζυγούρη παρέλαβε την φλόγα από τον διακεκριμένο αθλητή στίβου ΑμεΑ Λουκά Πρωτονοτάριο και χειροκροτήθηκε από το κοινό που συγκεντρώθηκε στον κατάμεστο τύμβο για να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή τελετή με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Μαραθώνα  Στέργιου Τσίρκα, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

«Είκοσι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας , είναι μεγάλη τιμή για έναν αθλητή να φέρνει την Ολυμπιακή φλόγα στην αφετηρία  σε αυτόν τον εμβληματικό για τον αθλητισμό μας τόπο. Στην ταραγμένη από πόλεμους εποχή μας, μακάρι η φλόγα  της εκεχειρίας να φωτίσει τα μυαλά των ιθυνόντων και να αποτελέσει το έναυσμα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα» , δήλωσε Ολυμπιονίκης της πάλης μετά την τελετή.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης  κ. Σπύρος Καπράλος, αναφέρθηκε στο Παρίσι 2024 χαρακτηρίζοντάς το διοργάνωση της συμπερίληψης και της ισότητας και επικέντρωσε τον χαιρετισμό του στο πιο επίκαιρο στις μέρες μας μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων, που δεν είναι άλλο από την ειρήνη και την εκεχειρία.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας τόνισε τις παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και αναφέρθηκε στους μεγάλους συμβολισμούς που περικλείει ο Μαραθώνιος Δρόμος, ως υπενθύμιση της Μάχης του Μαραθώνα και πρότεινε την σύνδεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων και του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση, με την Αυθεντική Διαδρομή”.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο εκπρόσωπος των Γάλλων διοργανωτών, σύμβουλος της γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Κριστιάν Φατράς, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Σύλλογοι, σχολεία και εθελοντές του Δήμου, δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Το ταξίδι της φλόγας συνέχισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Special Olympics, Νικήτας Γεραμάνης.